2021-03-30 Novinky - produkty

Společnost Alfa Laval uvádí inovativní průlomovou technologii přenosu tepla pro těžký průmysl

Alfa Laval – světový lídr v oblasti přenosu tepla, odstředivé separace a manipulace s kapalinami – rozšiřuje svou řadu kompaktních deskových výměníků tepla pro aplikace v těžkém průmyslu. Nový Compabloc+ společnosti Alfa Laval, který zvládne výrazně vyšší tlaky, je energeticky účinnější alternativou k tradiční technologii trubkových výměníků používaných v náročném rafinérském a petrochemickém průmyslu.

Nový kompaktní výměník tepla Alfa Laval Compabloc+ se vyznačuje inovativním a patentovaným konceptem těsnění, který odolá tlaku až 60 barů, což je o 20 barů více než původní špičkový výměník tepla Alfa Laval Compabloc. Compabloc+ tak nabízí řešení pro výrazně větší podíl extrémně náročných aplikací v rafinérském a petrochemickém průmyslu. Compabloc+ je energeticky účinnější alternativou k tradičně používaným trubkovým výměníkům tepla. Může při stejné funkci nahradit až čtyři trubkové výměníky tepla a je tak velmi konkurenceschopnou alternativou pro těžký průmysl.


„V této mimořádné době s potěšením oznamuji, že s touto rozšířenou řadou našich kompaktních výměníků tepla dokážeme nabídnout řešení pro aplikace s potenciálem, který pro nás byl dosud nedosažitelný,“ říká Susanne Pahlén Åklundh, prezidentka divize Energy. „Naše kompaktní výměníky tepla nabízejí vysokou účinnost a při instalaci v náročných podmínkách, jako jsou rafinerie a petrochemické závody, šetří energii a snižují emise CO2. To je přínosem pro hospodářský výsledek našich zákazníků i pro životní prostředí.“

 

Podle IEA (Mezinárodní energetické agentury) bude energetická účinnost hlavním faktorem k dosažení Pařížské dohody a každoroční investice do energetické účinnosti napříč stavebním, dopravním a průmyslovým sektorem dosáhnou až 240 miliard dolarů.

 

Compabloc+ product 640x360

Věděli jste, že...

kompaktní výměníky tepla společnosti Alfa Laval jsou až o 50 procent energeticky účinnější než tradiční trubkové výměníky tepla, tzv. shell-and-tube?

 

Otevřít stránky produktu Compabloc+

Související informace: