Spolehlivost je klíčem k nepřetržitému provozu

Společnost Alfa Laval se osvědčila jako spolehlivý partner německé chemické společnosti BSL Schkopau, kde se díky rychlé dodávce náhradních dílů a údržbě šetří miliony eur v nákladech na přerušení výroby.

DATUM 2023-11-28

Rychlá výměna a oprava provedená společností Alfa Laval 

Axel Geissler ze společnosti BSL Schkopau je v závodě odpovědný za preventivní údržbu. Má 24 let zkušeností s prací s deskovými výměníky tepla společnosti Alfa Laval.

Rychlost je zásadní. Během dvoudenní odstávky zkontrolovala společnost Alfa Laval deskové výměníky tepla a zjistila, že je třeba vyměnit několik těsnění. Společnost tedy provedla nutné opravy a vše bylo dokončeno během dané dvoudenní odstávky. 

V případě nutnosti opravy je hlavním zájmem Axela Geisslera zabránit přerušení provozu výroby. „Pokud je náš závod vyrábějící chlor odstaven, nemůžeme provozovat ani závod MC-3, který je s ním propojen,“ vysvětluje. „Hovoříme tu o ztrátě milionů eur za jediný den kvůli přerušení provozu.“ 

Nejlepší produkt je ten, který způsobuje nejméně problémů. „Výměníky tepla společnosti Alfa Laval, které používáme, se v průběhu let ukázaly jako velmi spolehlivé.“ AXEL GEISSLER, BSL SCHKOPAU

Stáhnout celý článek

„Výměníky tepla společnosti Alfa Laval, které používáme, se v průběhu let ukázaly jako velmi spolehlivé.“
AXEL GEISSLER, BSL SCHKOPAU

Prodloužení výkonnosti s portfoliem služeb 360° Alfa Laval

Naše rozsáhlé portfolio servisních služeb nabízí veškeré služby, které potřebujete k zajištění špičkového výkonu, maximální doby provozuschopnosti a provozní efektivity svého zařízení Alfa Laval po celou dobu jeho životnosti. Náš tým odborníků a dostupnost náhradních dílů vám zajistí klidné spaní.

Více o portfoliu služeb 360° Alfa Laval

Zákazník

BSL Schkopau je chemický závod v Německu, který patří pod americkou firmu Dow Chemicals. Provoz závodu zahrnuje přibližně 35 deskových výměníků tepla různých typů.