2021-11-11 Novinky - produkty

Alfa Laval vydává odbornou publikaci o udržitelných chladivech

V technologii vytápění a chlazení dochází k rozsáhlým změnám, protože tlak na ochranu životního prostředí a regulační normy vedou k přechodu od tradičních HFC chladiv k alternativám s nižším potenciálem globálního oteplování (GWP). Společnost Alfa Laval, přední inovátor v oblasti technologií přenosu tepla, již léta spolupracuje se zákazníky na vývoji řešení přizpůsobených jedinečným potřebám syntetických a přírodních chladiv s nízkým GWP. Všechny tyto poznatky byly nyní zpřístupněny v nově revidované bílé knize, kterou si odborníci z oboru mohou zdarma stáhnout.

Nejnovější odborní publikace společnosti Alfa Laval nese název Navigace na měnícím se trhu s chladivy a slibuje, že čtenářům nabídne "průvodce výběrem a přizpůsobením chladiv pro různé aplikace vytápění a chlazení". Dokument vypracovala společnost pro zákazníky, kteří hledají více informací o výběru z rostoucí nabídky nových chladiv obecně, a zejména přírodních chladiv.

Posun na dnešním trhu s chladivy je mnohem složitější než v minulosti, říká Matteo Munari, vedoucí oddělení vývoje aplikací a produktů pro pájené deskové výměníky tepla ve společnosti Alfa Laval a jeden z odborných autorů nové bílé knihy. "Nebude to přechod jedna ku jedné. Ve většině případů bude volba "správné" náhrady chladiva záviset především na dané aplikaci a místě provozu."

Proto se nám pravidelně ozývají zákazníci s dotazy, co pro ně nová legislativa znamená," dodává Tommy Ångbäck, obchodní ředitel divize energetiky společnosti Alfa Laval a další z autorů bílé knihy. "V této bílé knize jsme shromáždili vše, co jsme se za desetiletí vývoje výměníků tepla pro tato různá chladiva naučili. Naším přáním bylo ještě více usnadnit zákazníkům podporu a dát jim všechny tyto informace přímo na dosah ruky."

Detailnější pohled na chladiva s nízkým GWP

Nová bílá kniha nabízí úvod do tématu a poskytuje důkladný přehled o regulační situaci v různých částech současného světa. Dále se zabývá různými možnostmi chladiv, které jsou v současné době k dispozici, nejnovějšími trendy na trhu a uzavírá ji pohled na různé typy nových inovací v oblasti přenosu tepla, které se objevily pro potřeby chladiv s nízkým GWP.

Naším cílem bylo zajistit, aby čtenář pochopil, co je na jeho trhu požadováno, a hlavní rozdíly mezi syntetickými možnostmi i přírodními chladivy, jako je propan, čpavek a CO2," říká Munari. "Každá možnost chladiva nabízí jiné výhody a potenciální nevýhody. Doufejme, že čtenáři této bílé knihy budou odcházet s mnohem lepším pochopením toho, která řešení nabízejí nejlepší volbu pro jejich konkrétní potřeby a jaké typy technologie tepelných výměníků budou potřeba pro zvládnutí výzev těchto konkrétních chladiv."

Poskytování nejnovějších informací zákazníkům

Jak poznamenává Ångbäck, dřívější vydání bílé knihy bylo původně zveřejněno v roce 2018. "Od té doby se toho na trhu hodně událo," říká. "Měli jsme proto pocit, že nastal čas bílou knihu aktualizovat, aby naši zákazníci měli přístup k nejnovějším informacím. Očekáváme také, že v budoucnu dojde k dalším aktualizacím dokumentu, například v souvislosti s očekáváním revizí důležitého nařízení Evropské unie o HFC chladivách v roce 2022."

Revidované vydání publikace Navigace na měnícím se trhu s chladivy bylo zveřejněno v souvislosti se znovuobnovením centra pro vytápění a chlazení společnosti Alfa Laval, což je online znalostní databáze s nástroji a zdroji pro odborníky v oblasti HVAC a chlazení. Je k dispozici ke stažení zdarma, bez nutnosti registrace.

Chcete-li si stáhnout odbornou publikac a dozvědět se více o přístupu společnosti Alfa Laval k syntetickým a přírodním chladivům s nízkým GWP, navštivte www.alfalaval.com/heating-and-cooling-hub.

 

Natural refrigerants white paper

heating_cooling-hub-vignette-2021.jpg

Hledáte další nástroje a odborné znalosti?

Chcete získat více znalostí, které společnost Alfa Laval získala za více než 8 desetiletí zkušeností v oblasti přenosu tepla? Potřebuje vaše firma přístup k souborům BIM, 3D výkresům nebo jiným poradenským nástrojům? Přejděte na naše centrum Alfa Laval Heating & Cooling Hub, kde najdete nejnovější zdroje pro váš obor.

Navštivte centrum vytápění a chlazení

Související informace: