2021-07-22 Novinky - produkty

Kompletně nerezový výměník AlfaNovaTW® 66 společnosti Alfa Laval nabízí nové možnosti pro bezpečnější ohřev teplé vody

Po celém světě je stále aktuálnější potřeba zabránit kontaminaci systémů pitné vody. Vloni společnost Alfa Laval představila AlfaNovaTW: první řadu výměníků tepla optimalizovanou speciálně na bezpečný a spolehlivý výkon v aplikacích ohřevu teplé vody, a to díky jedinečné 100% nerezové konstrukci. Dnes společnost rozšiřuje tuto řadu o model AlfaNovaTW 66, který nabízí nové možnosti pro domácí vodovodní systémy s vyšší kapacitou.
„Omezování obsahu kovů ve vodovodech je stále častěji předmětem veřejné politiky,“ říká Fredrik Ekström, ředitel obchodní jednotky Pájené a tavně spojované deskové výměníky tepla, Alfa Laval. „Řadu AlfaNovaTW jsme navrhli s cílem nabídnout zákazníkům spolehlivý a hospodárný způsob, jak lépe vyhovět požadavkům v daných odvětvích. Věříme, že jedinečná konstrukce těchto výměníků tepla pomůže zajistit bezpečné zásobování vodou a přispěje tak k důležitému cíli OSN v oblasti udržitelnosti.“

Mnoho výměníků tepla používaných v dnešních vodovodních systémech je konstruováno s využitím procesů pájení mědí nebo niklem. Pokud tyto kovy proniknou v určitém množství do vodních zdrojů, mohou být škodlivé pro životní prostředí i zdraví lidské populace, která zdroj využívá jako pitnou vodu a k dalším účelům.

Jedinečná konstrukce pro vyšší bezpečnost

Rozdíl v konstrukci řady AlfaNova spočívá v jedinečném, patentovaném procesu tavného spojování, který společnost Alfa Laval používá místo běžného pájení. Výsledkem je konstrukce ze 100% nerezové oceli, která představuje mnohem bezpečnější řešení než v případě pájených výměníků tepla, které se běžně používají pro ohřev teplé vody, a stejně tak předčí konstrukce s povrchovou úpravou nebo přídavkem niklu ke zlepšení antikorozních vlastností.

„S použitím tavného spojování dokážeme vyrobit technologii se všemi výhodami konstrukce pájených deskových výměníků tepla,“ pokračuje Ekström. „Jsou velice robustní, odolné proti korozi a nabízejí vynikající tepelnou účinnost. Dosahujeme toho však s jistotou a bezpečností, kterou nabízí skutečně 100% nerezová ocel.“

Aby společnost Alfa Laval v maximální míře vyhověla potřebám trhu, nabídla řadu AlfaNovaTW ve formě standardizovaných modelů s přípojkami odpovídajícími běžným vodovodním systémům. Pro specifičtější systémy lze na dotaz objednat také přizpůsobené konfigurace.

Mít na skladě standardní modely přináší pro tento trh řadu výhod. Zajišťuje to nejkratší možné dodací lhůty a také to umožňuje firmám nabídnout svým zákazníkům hospodárnější vodovodní systémy při zachování vysokého standardu výkonu a spolehlivosti.

Širší rozsah kapacit

Díky uvedení nejnovějšího modelu AlfaNovaTW 66 bude moci společnost Alfa Laval s řadou AlfaNovaTW pokrýt širší rozsah kapacit.

„Výměník AlfaNovaTW 66 si zachovává všechny výhody, které jsme mohli nabídnout při prvním uvedení řady AlfaNovaTW, ale ve větším provedení určeném pro větší systémy,“ poznamenává Ekström. „To znamená, že aktuálně podporujeme malé i velké instalace systémů zásobování domácností vodou, stejně jako širokou škálu aplikací větrání, vytápění a klimatizace. Ve společnosti Alfa Laval o tom nepřemýšlíme ani tak v souvislosti s rozšiřováním sortimentu, jde nám spíše o rozšiřování možností bezpečného zásobování vodou pro naše zákazníky.“

Více informací o řadě AlfaNovaTW najdete na adrese: www.alfalaval.com/alfanovatw

 

ANTW66 heat exchanger

ANTW640x360.png

Řada AlfaNovaTW je vyvinutá speciálně pro aplikace ohřevu teplé vody. Čistá voda je pro všechny lidi i naše životní prostředí nezbytná. Řada AlfaNovaTW přispívá k uvolňování menšího objemu mědi a niklu do vody. Skutečně 100% nerezová ocel je osvědčenou a jedinečnou technologií patentovanou společností Alfa Laval.


Další informace

Související informace: