2022-11-29 Novinky - produkty

Alfa Laval Centriflow ‒ Kontinuální metoda mokrého získávání tuků pro zpracování měkkých tukových tkání

Značka Alfa Laval je předním specialistou v oblasti poskytování výjimečného know-how a nejmodernějších technologií pro získávání jedlých bílkovinných složek a tuků z celé řady vedlejších masných produktů. Patří k nim systém pro získávání jedlých látek včetně jedlých rostlinných tuků, kolagenových a želatinových extraktů, krevní plazmy, vývarů/polévek i mas se sníženým obsahem tuku.

Pro masné závody je důležité, aby komerční hodnota spočívající v různých druzích tukových tkání nepřišla nazmar. Proto se tuková tkáň všeho druhu, včetně kožních a pojivových tkání, obvykle zpracovává na čištěný tuk bílkovinu, čímž se vytvářejí další hodnoty.

Nejlépe toho lze dosáhnout systémem kontinuálního získávání tuků mokrou metodou Alfa Laval Centriflow, který snižuje obsah tuku v bílkovinné hmotě až o 50 %. Tento proces probíhá ve zcela uzavřeném systému, který je zvláště vhodný pro přeměnu jedlých surovin na výrobky určené k lidské spotřebě nebo jako živočišné krmivo.
.

centriflow_640x360.jpg

Provedení

Linky Centriflow dokáží zpracovávat veškeré typy měkkých tukových tkání při jmenovité kapacitě 2 až 10 t/h. Při zpracování materiálů s vysokým podílem kůží je pro efektivní rozpuštění nezbytné snížit kapacitu (o 20 až 40 %). Díky logické a kompaktní konstrukci vyžaduje linka Centriflow minimální prostor. Snadno ji lze zabudovat do stávajících objektů a umožňuje snadnou obsluhu a údržbu.

Plná automatizace, která zajišťuje optimální podmínky zpracování za všech okolností, je u linky Centriflow snadno dostupná. Schopnost záznamu procesních dat v kombinaci s plně kontinuálním zpracováním vytváří nové příležitosti k tomu, jak za rozumnou cenu posílit úroveň zajištění kvality vašich výrobků.

Alfa Laval nabízí kompletní systémy zpracování potravin a krmiv s těmito výhodami:

  • Špičková kvalita produktu
  • bílkoviny v potravinářské kvalitě
  • nízkoteplotní proces
  • minimální doba setrvání
  • vysoká stravitelnost bílkovin
  • nízkotučné potraviny
  • vysoká výtěžnost a kvalita olejů

Žádný odpad

  • proces s vysokou výtěžností
  • vytváření hodnoty získáváním veškerých bílkovin z toků vedlejších produktů z masa, drůbeže, hmyzu a ryb

Řešení přizpůsobená zákazníkům

  • poradenství o možnostech zvyšování výtěžnosti a kvality a minimalizace výrobních nákladů
  • kompletní zpracovatelská řešení založená na technologii značky Alfa Laval

Vysoká flexibilita

  • rychlé spuštění a zastavení
  • snadná výměna surovin
  • automatický proces CIP
  • pokročilé možnosti řízení
  • snadné rozšíření kapacity

Minimální spotřeba energie

  • minimální potřeba tepla
  • vysoce účinné deskové výměníky tepla
  • fázový odpařovací systém AlfaVap multi-50%

Kompaktní rozměry

  • až o 50 % nižší instalační výška oproti tradičním řešením
  • účinné vytápění
  • deskové výparníky
  • nevyžaduje lis

Plná podpora

  • plná podpora od záměru po uvedení do provozu a po dobu celé životnosti
  • globální servisní síť

Štítky

Vše
protein

        

Způsoby použití

  • zpracování krmiv pro domácí zvířata
  • zpracování ryb a mořských plodů
  • zpracování masa a drůbeže

Výhody

  • krátká ohřívací sekvence
  • kontinuální zpracování
  • snadná obsluha
  • konstantní vysoká kvalita konečných výrobků

        

Související informace: