2022-11-29 Novinky - produkty
Alfa Laval Centriflow ‒ Kontinuální metoda mokrého získávání tuků pro zpracování měkkých tukových tkání
Značka Alfa Laval je předním specialistou v oblasti poskytování výjimečného know-how a nejmodernějších technologií pro získávání jedlých bílkovinných složek a tuků z celé řady vedlejších masných produktů. Patří k nim systém pro získávání jedlých látek včetně jedlých rostlinných tuků, kolagenových a želatinových extraktů, krevní plazmy, vývarů/polévek i mas se sníženým obsahem tuku.
Pro masné závody je důležité, aby komerční hodnota spočívající v různých druzích tukových tkání nepřišla nazmar. Proto se tuková tkáň všeho druhu, včetně kožních a pojivových tkání, obvykle zpracovává na čištěný tuk bílkovinu, čímž se vytvářejí další hodnoty.
Nejlépe toho lze dosáhnout systémem kontinuálního získávání tuků mokrou metodou Alfa Laval Centriflow, který snižuje obsah tuku v bílkovinné hmotě až o 50 %. Tento proces probíhá ve zcela uzavřeném systému, který je zvláště vhodný pro přeměnu jedlých surovin na výrobky určené k lidské spotřebě nebo jako živočišné krmivo.
.
Provedení
Linky Centriflow dokáží zpracovávat veškeré typy měkkých tukových tkání při jmenovité kapacitě 2 až 10 t/h. Při zpracování materiálů s vysokým podílem kůží je pro efektivní rozpuštění nezbytné snížit kapacitu (o 20 až 40 %). Díky logické a kompaktní konstrukci vyžaduje linka Centriflow minimální prostor. Snadno ji lze zabudovat do stávajících objektů a umožňuje snadnou obsluhu a údržbu.
Plná automatizace, která zajišťuje optimální podmínky zpracování za všech okolností, je u linky Centriflow snadno dostupná. Schopnost záznamu procesních dat v kombinaci s plně kontinuálním zpracováním vytváří nové příležitosti k tomu, jak za rozumnou cenu posílit úroveň zajištění kvality vašich výrobků.
Alfa Laval nabízí kompletní systémy zpracování potravin a krmiv s těmito výhodami:
- Špičková kvalita produktu
- bílkoviny v potravinářské kvalitě
- nízkoteplotní proces
- minimální doba setrvání
- vysoká stravitelnost bílkovin
- nízkotučné potraviny
- vysoká výtěžnost a kvalita olejů
Žádný odpad
- proces s vysokou výtěžností
- vytváření hodnoty získáváním veškerých bílkovin z toků vedlejších produktů z masa, drůbeže, hmyzu a ryb
Řešení přizpůsobená zákazníkům
- poradenství o možnostech zvyšování výtěžnosti a kvality a minimalizace výrobních nákladů
- kompletní zpracovatelská řešení založená na technologii značky Alfa Laval
Vysoká flexibilita
- rychlé spuštění a zastavení
- snadná výměna surovin
- automatický proces CIP
- pokročilé možnosti řízení
- snadné rozšíření kapacity
Minimální spotřeba energie
- minimální potřeba tepla
- vysoce účinné deskové výměníky tepla
- fázový odpařovací systém AlfaVap multi-50%
Kompaktní rozměry
- až o 50 % nižší instalační výška oproti tradičním řešením
- účinné vytápění
- deskové výparníky
- nevyžaduje lis
Plná podpora
- plná podpora od záměru po uvedení do provozu a po dobu celé životnosti
- globální servisní síť
Štítky
Vše
Způsoby použití
- zpracování krmiv pro domácí zvířata
- zpracování ryb a mořských plodů
- zpracování masa a drůbeže
Výhody
- krátká ohřívací sekvence
- kontinuální zpracování
- snadná obsluha
- konstantní vysoká kvalita konečných výrobků