2022-11-15 Novinky - produkty

Kompaktní a efektivní řešení pro mikro CHP jednotky (kombinovanou výrobu tepla a elektřiny)

Společnost Indop d.o.o. byla založena v roce 2007 jako dceřiná společnost známého balkánského výrobce spotřebičů Gorenje. Společnost původně vyráběla celou řadu zařízení, ale rychle se zaměřila na vývoj, výrobu a údržbu pokročilých energetických systémů, zejména na vysoce účinnou technologii kombinované výroby tepla a elektřiny (CHP). Od roku 2010 je jedním z předních výrobců kogeneračních jednotek ve Slovinsku. I když společnost Indop vyrábí celou řadu CHP systémů, zaměřuje se zejména na vývoj mikrokogeneračních jednotek.

 

V současnosti společnost nabízí čtyři různé velikosti mikro CHP systémů se jmenovitým el. výkonem 6, 9, 15 a 20 kW a jmenovitým tepelným výkonem 13, 20, 34 a 42 kW. Produkty společnosti Indop získaly nejvyšší hodnocení energetické třídy v EU a byly speciálně navrženy tak, aby zákazníkům nabídly výrazné úspory.

Při výběru výměníku tepla pro své mikro CHP jednotky ale společnost Indop narazila na řadu počátečních problémů. Za prvé bylo k zajištění flexibility a kompaktního provedení stejně důležité, aby všechny součásti v jednotkách měly co nejmenší rozměry. Za druhé potřebovali řešení, které nabídne výjimečnou energetickou účinnost spolu s jednoduchou instalací. Nakonec bylo pro společnost Indop zásadní, aby bylo zařízení bezpečné a umožnilo udržet nízkou celkovou cenu jejích systémů.

Jedno provedení – několik výhod

Naštěstí se společnosti Indop podařilo najít ideální řešení všech jejích požadavků, a to díky deskovým výměníkům tepla plyn-kapalina společnosti Alfa Laval. Mědí pájená konstrukce je plně kompatibilní s motory na zemní plyn, které společnost Indop využívá ve svých mikro CHP systémech, a jedinečná technologie plyn-kapalina Alfa Laval umožnila společnosti dosáhnout tepelné účinnosti nad 85 % s velmi nízkou tlakovou ztrátou.

Extrémně kompaktní provedení deskového výměníku tepla značky Alfa Laval usnadnilo společnosti Indop instalaci a výměník tepla mohla snadno integrovat do svých systémů bez zvětšení celkových rozměrů. Jedná se navíc o mimořádně bezpečnou a spolehlivou technologii – zatím nebyly zaznamenány žádné případy zanášení nebo koroze.

 

Stáhnout celý článek

Štítky

Vše
gas to liquid product line

        

Produktová řada Alfa Laval GL je ultrakompaktní a vysoce efektivní řešení navržené tak, aby vyhovělo dnešním specifickým výzvám v práci s plynnými a kapalnými médii. Revoluční konstrukce zvládá extrémně vysoké teploty při minimální tlakové ztrátě.

 

Další informace o výměnících tepla GTL

 

Související informace: