2022-10-18 Novinky - produkty

Komplexní přístup k udržitelnosti se v mlékárně dobře snoubí s MBR membránami společnosti Alfa Laval

Britská mlékárenská společnost Meadow Foods je největší nezávislou mlékárenskou skupinou ve Spojeném království a předním dodavatelem kvalitních mléčných surovin pro potravinářský průmysl. Hlavní sídlo společnosti je v Chesteru v idylické krajině nedaleko velšských hranic. V závodu se denně zpracovává 1,5 milionu litrů mléka od zemědělců, s nimiž spolupracují na zajištění udržitelného zemědělství, které je středobodem jejich produkce.

 

Společnost je oceňovaným producentem mléčných výrobků a důsledně dbá na ochranu životního prostředí. To samozřejmě zahrnuje i zpracování jejich odpadní vody. Ve své zprávě o udržitelnosti uvádí:

 „Snižování množství odpadu je pro nás stále výzvou. Každý závod vypouští odpadní vodu do závodní čističky nebo přímo do kanalizace. Odpadní vodu monitorujeme a cíleně snižujeme množství odpadu na tunu produktu.“

meadowfoods.JPG

ČOV společnosti Meadow Foods v Chesteru postavená společností Cap Technology v roce 2015

Společnost Alfa Laval navázala v roce 2015 partnerství se společností Cap Technology, která měla do mlékárny v Chesteru dodat nejlepší možné řešení. Společnost Cap Technology se svými bohatými zkušenostmi s čištěním odpadních vod zvolila MBR, protože nabízí velmi kompaktní technologii a vysokou kvalitu odpadních vod. Jednoduchost gravitačního provozu membrán v kombinaci s velmi nízkým množstvím potřebných čisticích chemikálií dělá z MBR membrán společnosti Alfa Laval velmi atraktivní řešení.

MBR čistička zpracovává přibližně 2 000 m3 odpadní vody denně a obsluha řídí mlékárnu i MBR čističku dálkově. Od uvedení čističky do provozu v roce 2015 zákazník zmapoval a jasně definoval, jak různé procesní toky ovlivňují výkonnost MBR čističky. Optimalizací vypouštění a složení technologických toků do MBR čističky se jim v posledních pěti letech podařilo snížit množství potřebných čištění oproti původnímu provozu o více než polovinu a zároveň zvýšit produkci.

„Instalace MBR čističky nám zajistila důvěru ve vodu vypouštěnou do řeky, zlepšila množství vypouštěných usazenin na dříve nevídanou úroveň. Jednoduchá obsluha čističky nám umožňuje se aktuálně soustředit na to, abychom zastavili vypouštění odpadu do kanalizace, protože máme jistotu, že systém funguje. Provozní náklady se od instalace čističky výrazně snížily a provoz MBR filtrů je bezproblémový, obsluha se zapojuje jen minimálně.“

Alun Lewis – vedoucí oddělení udržitelnosti

Štítky

Vše
meadowfoods 640x360

        

Klíčová data

  • Společnost Meadow Foods byla založena v roce 1992 jako zemědělci podporovaná mlékárna, která prodává mléčné výrobky jako ingredience ve Spojeném království a v Evropě.
  • Instalace MBR čističky v závodu v Chesteru 2015
  • Výstavba mlékárenské linky v roce 2020

Klíčové údaje

  • Společnost Meadow Foods denně zpracovává 1,5 milionu litrů mléka od 650 zemědělců.
  • Denně vypouští 2 000 m3 vyčištěné vody do řeky Dee.

        

Související informace: