2023-11-08 Novinky - produkty

Hygieničtější výroba piva s nižšími provozními náklady? Seznamte se s hygienickými deskovými výměníky tepla Alfa Laval

Jak zvýšit úroveň hygieny a maximalizovat energetickou účinnost procesů? Jak snížit spotřebu vody, čisticích prostředků a optimalizovat náklady na údržbu? Všechny tyto otázky si pokládají výrobci v pivovarnictví i v potravinářském průmyslu jako takovém. A odpověď jim nabízí společnost Alfa Laval se svou hygienickou řadou deskových výměníků tepla, kam patří i modely H4 a H8.

Naše řada špičkových výměníků tepla navržených speciálně pro hygienické aplikace umožňuje optimalizaci hygieny a energetické účinnosti a zvýšení celkové úrovně výrobních procesů díky řadě inovativních funkcí.

Ohřev a chlazení jsou nejen v pivovarnictví klíčem k celkové energetické účinnosti, kontinuitě procesu a bezpečnosti. Proto společnost Alfa Laval, jež vyvíjí a vyrábí produkty pro přenos tepla, separaci a manipulaci s kapalinami, nabízí trhu možnost optimálního využití zdrojů bez kompromisů v oblasti hygieny se svými hygienickými deskovými výměníky tepla.  

Optimalizovaná distribuce průtoku a hladší vzor desek modelů H4 a H8 zvyšují účinnost přenosu tepla a energetickou účinnost až o 15 %. Navíc se snižuje tlaková ztráta až o 10 %, aniž by se snížil výkon výměníku tepla. Snižuje se potřebné množství vody a čisticích prostředků,“ říká jeden z našich odborníků na vaření piva. „K výrobě výměníku tepla se používá v průměru o 10 % méně oceli ve srovnání s předchozími modely, což snižuje emise oxidu uhličitého (CO2) uvolňovaného při výrobě produktu. Snižuje se tak i ekologická stopa hygienických aplikací při výrobě piva, potravin a léčiv.

Hlavními výhody hygienických deskových výměníků tepla Alfa Laval: 

  • Vyšší bezpečnost produktu díky jedinečnými konstrukčním prvkům desek a těsnění;
  • Vynikající čistitelnost díky inovativní konstrukci desek pro lepší hygienu;
  • Delší doba provozu mezi čisticími cykly díky optimalizované distribuci médií;
  • Vysoká účinnost výměny tepla, která minimalizuje spotřebu energie a materiálu;
  • Jednodušší údržba díky snadnému přístupu a ucpávkám ClipGrip™ 

To vše umožňují tyto technologie: 

SmoothPort™: zabraňuje usazování a maximalizuje čistitelnost a odvoditelnost; 

Equiflow™: optimalizuje průtok kapaliny a umožňuje rovnoměrné tepelné zpracování s minimálním znečištěním; 

CleanChannel™: usnadňuje odstraňování částic při čištění a zajišťuje mimořádně vysoké hygienické standardy.

Funkční princip hygienických deskových výměníků tepla Alfa Laval 

Prostor mezi deskami výměníku tepla tvoří kanály. Vstupy v horní a dolní části desky umožňují průchod dvou různých médií různými kanály. Horká média proudící jedním kanálem přenášejí teplo tenkými deskami na studená média v druhém kanálu. Výsledný protiproud umožňuje dosáhnout nejvyšší účinnosti výměny tepla.“  

Jednotky umožňují kombinaci několika hygienických výměníků tepla v jednom rámu propojených spojovacími deskami pro určité procesní kroky, jako je například pasterizace. To umožňuje vytvářet další části a při nezbytné přestavbě je snadná výměna vstupu a výstupu těchto spojovacích desek.  

Deskové výměníky tepla H4 a H8 se vyrábí v souladu s hygienickou normou A3 a ucpávky splňují předpisy FDA (Amerického úřadu pro potraviny a léčiva) a požadavky čínských norem (Čínských národních norem).

Štítky

Vše

Související informace: