2023-04-25 Novinky - produkty

Pivní koncentrát, nová generace piva

Čepované pivo se skvělou chutí z pivního koncentrátu? To si pište! Pivní koncentrát je novou generací piva a je stejně dobrý jako čerstvé čepované pivo – jak ukázaly chuťové testy rehydratovaného piva z koncentrátu.

Výčepní systém Alfa Laval Revos™ čepuje stejně chutné pivo a nápoje z koncentrátu a přitom snižuje emise, spotřebu vody a náklady na energii spojené s výrobou a distribucí piva.

Vyberte si některý z výčepních systémů Revos pro barové sklepy nebo mobilních výčepních systémů Revos pro kavárny, případně dočasné stánky na akcích, jako jsou koncerty nebo sportovní události. Oba druhy jsou vybaveny integrovaným monitorovacím systémem, který zajišťuje kvalitu každého nápoje (teplota, sycení oxidem uhličitým, podíl alkoholu a průtok).

Ochutnávky v pivovarech

Odborníci podrobili rehydratovaný evropský ležák z koncentrátu ze systému Revos hloubkovému senzorickému hodnocení kritérií, jako je chuť, vůně a pocit v ústech. Výsledky testů ukázaly, že původní a rehydratované pivo jsou chuťově stejné.

Až šestkrát efektivnější než běžná hromadná přeprava

Přeprava sudů a dalších velkoobjemových nádob do barů, kaváren nebo restaurací je náročná na spotřebu fosilních paliv. Minimalizace nákladů na hromadnou přepravu a uhlíkové stopy je logickou cestou, jak snížit dopad výrobců a milovníků piva na životní prostředí.

Přeprava koncentrátu je až šestkrát efektivnější než přeprava běžného piva a nápojů. Použití výčepního zařízení Revos spolu s koncentračním systémem Alfa Laval Revos pomáhá výrobcům piva, stejně jako barům, kavárnám a restauracím, snížit náklady na dopravu. Posiluje také jejich pověst v oblasti udržitelnosti a současně snižuje náklady a emise spojené s balením, skladováním, dopravou a chlazením.

Proč používat výčepní zařízení Revos?

Čepování alkoholických a nealkoholických koncentrátů přímo z pípy výčepního systému Revos:

  • dokáže na přepravě sudů ušetřit až 20 eur/hl
  • snižuje uhlíkovou stopu pivovarů, výrobních zařízení a provozoven, kde se nápoje podávají, a současně přispívá k plnění cílů udržitelnosti
  • zajišťuje kvalitu nápojů pomocí systému monitorování čepovacího zařízení Alfa Laval Revos

Řízení kvality čepovaných nápojů

Monitorovací systém čepování Revos zaručuje kvalitu každého nápoje. Při využití sklepních nebo mobilních výčepních systémů Revos nabízí monitorovací systém přehled o alkoholických a nealkoholických koncentrátech. Bezdrátová síť propojuje výčepní zařízení Revos s řídicím systémem a předává informace o kvalitě majitelům barů i značek.

Revos blog post.png

Portfolio zařízení Alfa Laval Revos

Výčepní systém Revos je součástí portfolia zařízení pro koncentraci piva a nápojů Alfa Laval Revos, které zahrnuje koncentrační systém Revos a koncentrační systém Revos s dealkoholizací a dearomatizací.

 

Štítky

Vše

Související informace: