Plant upgrades drive a greener future. Dabur Naturelle, Dubai, United Arab Emirates

Naturelle LLC produces about 28,000 tons of personal care products each year in UAE for use by a billion consumers worldwide. As part of its long-term sustainability agenda, Naturelle reached out to Swedinox International, the Alfa Laval distributor for the UAE and Oman, to address the issues of high power consumption and low efficiency from its existing pumps at its plant located in Ras Al Khaimah. The plant agreed to conduct a trial of Alfa Laval OptiLobe pumps; the trial resulted in significant energy savings and led to upgrading more than 30 pumps at the plant.

DATE 2023-11-28
Dabur HPC Case Story image

Tak začalo dlouhodobé partnerství mezi společnostmi Naturelle a Alfa Laval. A výsledek? Minimalizace odpadu, 65% snížení nákladů na energie a emisí, 50% úspora spotřeby vody, o 80 % kratší doba čištění nádrže – a nižší celkové náklady spojené s vlastnictvím. To vše jen dokazuje, že přechod na ekologičtější řešení se podnikům vyplatí.

Udržitelnost: základ obrovských úspor

Společnost Dabur Naturelle LLC je součástí společnosti Dabur International, stoprocentní dceřiné společnosti Dabur India, která je jedním z nejrychleji rostoucích výrobců spotřebního zboží v Indii. Závod Dabur Naturelle v Ras Al Khaimah vyrábí pod značkou Dabur produkty osobní péče, jako jsou šampony, kondicionéry, zubní pasty, pleťová mléka, krémy, hydratační přípravky a dezinfekce na ruce.

V závodě Naturelle docházelo k vysoké úrovni vibrací a hluku, zvýšenému opotřebení čerpadel, častým a neočekávaným závadám a snížené kapacitě čerpadel. Pomocí online nástroje pro udržitelnost Alfa Laval Joules vypočítal inženýr společnosti Alfa Laval spolu s firmou Swedinox úspory v oblasti udržitelnosti. Nástroj Joules ověřil snížení spotřeby vody, energie a čisticích prostředků u čerpadel OptiLobe ve srovnání se stávajícími čerpadly.

Snížení nákladů a emisí o 65 %

Na základě těchto výpočtů souhlasila firma Dabur Naturelle se zkušební výměnou sedmí stávajících 5-kW lobových čerpadel za 1,73-kW rotační lobová čerpadla Alfa Laval OptiLobe 32. Modernizací na čerpadla Alfa Laval OptiLobe se náklady a emise uhlíku snížily o 65 % a podstatně se snížila hlučnost, což vedlo ke zvýšení bezpečnosti práce. Kromě toho čerpadla OptiLobe časem nevykazovala žádné známky opotřebení ani snížení účinnosti nebo kapacity čerpadel, s nimiž se závod Dabur Naturelle setkával u svých stávajících čerpadel.

Jakmile čerpadla OptiLobe prokázala, že vypočtené úspory energie jsou reálnými úsporami, závod Dabur Naturelle nejen že zakoupil sedm čerpadel OptiLobe instalovaných v závodě ve Spojených arabských emirátech, ale dokoupil dalších 35 čerpadel Alfa Laval OptiLobe a SRU pro závody Dabur v SAE, Egyptě a Nigérii.

„S výkonem čerpadel OptiLobe jsme velmi spokojeni,“ říká Karan Arora, technický manažer společnosti Dabur International Ltd. „Čerpadla mají velmi vysokou provozuschopnost. Spotřeba energie je výrazně nižší než dříve.

50% úspora vody, 80% rychlejší čištění nádrže

Jelikož společnost Dabur Naturelle pokračovala ve zdokonalování a rozšiřování výrobních zařízení firmy Naturelle LLC, vedla úspěšná modernizace čerpadel i k dalším příležitostem k udržitelným úsporám na jiných technologických linkách. Společnost Alfa Laval Middle East provedla ve spolupráci s firmou Swedinox audit zařízení pro procesy čištění nádrží pro mixéry a míchadla ve společnosti Dabur Naturelle.

Na základě tohoto auditu doporučil distributor značky Alfa Laval kompletní horkovodní systém čištění spolu se šesti jednotkami pro čištění nádrží Alfa Laval GJ A6. Nástrojem Joules pro kalkulaci ekologických úspor byla zjištěna 50% úspora spotřeby vody a čisticích prostředků a 80% zkrácení doby čištění. Šlo o vítězné řešení na obou stranách – teoreticky i prakticky.

Partnerství pro udržitelnou optimalizaci

Základem prosazování udržitelných změn v průmyslu je důvěra a transparentnost. Pevné vazby vzniklé mezi společnostmi Dabur, Swedinox a Alfa Laval vycházejí ze společných hodnot, sdílení poznatků a touhy navýšit výrobu při nižší spotřebě. 

„Jsme přesvědčeni, že ekologická udržitelnost je základním prvkem obchodního úspěchu,“ říká Subba Rao, ředitel mezinárodních operací ve společnosti Dabur International. „Spolupráce se Swedinoxem a Alfa Laval nám prokázala, že je to možné a že jde o cestu vpřed.“

Rotační lobová čerpadla OptiLobe

OptiLobe_Rotary Lobe Pump_640x360.jpg

Pro hygienickou dopravu kapalin s úsporou energie a vody.

Další informace o čerpadlech OptiLobe

 

Alfa Laval GJ A6

GamaJet A6_640x360.jpg

Účinný nástroj pro čištění aseptických nádrží pro vnitřní povrchy bez mikrobů.

Další informace o zařízení GJ A6