Chmelení za studena
Společnost Alfa Laval nabízí řešení pro efektivní chmelení za studena – proces, kdy se chmel do piva přidává až po první fermentaci. Při uvolňování esenciálních olejů z chmele umocňuje tento proces chuť a aroma ztracené ve varně, aniž by dodával pivu hořkost. Tento postup se v posledních letech rozšířil a na popularitě získala piva typu India Pale Ale.
Zařízení pro chmelení za studena pro praktické a efektivní využití chmele v maximální míře
- Chmelení za studena ve velkém objemu (IMXD)
- Kompletní homogenizace zajištěná dynamickým mícháním (IMXD)
- Nízké produktové ztráty (IMXD a Alhop)
- Bez rizika zablokování (IMXD a Alhop)
Společnost Alfa Laval nabízí zařízení pro všechny hlavní fáze procesu chmelení za studena: přívod pelet, rozklad, extrakce aroma a chutě spolu s odstraněním chmele. Řešení společnosti Alfa Laval pro chmelení za studena jsou navržena tak, aby umožnila pivovarům produkovat výrazná piva a současně maximalizovat výtěžnost, minimalizovat dobu zpracování, zlepšit postupy čištění a minimalizovat ztráty.