Protein
Dekantační odstředivky jsou stále důležitější v průmyslu pro získávání tuků, olejů a proteinů. Dekantační odstředivky značky Alfa Laval pro průmysly zpracovávající maso a ryby těží z mnohaleté tradice a zkušeností – neustále zlepšujeme naši řadu horizontálních odstředivek a dekantačních odstředivek, což našim zákazníkům umožňuje co nejefektivněji získávat cenné proteinové frakce, tuky a oleje.
Vyšší výtěžnost a nižší náklady na energii a provoz:
- Vynikající klarifikace
- Vysoká míra výtěžnosti
- Velké vysušení koláče
- Vysoce přizpůsobitelné pro konkrétní požadavky vaší aplikace
- Kompaktní a robustní konstrukce s ochranou proti opotřebení
DRNX
Pro vylepšení technické úrovně
- Technická třída I a II
- Teplota produktu do 130 °C
- Ochrana proti opotřebení ze snadno vyměnitelného karbidu wolframu
- Flexibilní konfigurace podle požadavků zákazníka
- Těsnění, která přicházejí do kontaktu s produktem, jsou standardně vyrobena z Vitonu/FKM.
- Navrženo a optimalizováno pro proces suchého zpracování
FDNX
Pro krmné aplikace
- Krmná třída III
- Teplota produktu do 100 °C
- Ochrana proti opotřebení ze snadno vyměnitelného karbidu wolframu
- Flexibilní konfigurace podle požadavků zákazníka, CIP je volitelné
- Těsnění, která přicházejí do kontaktu s produktem, jsou standardně vyrobena z Vitonu/FKM s certifikací FDA.
SANX
Pro potravinářské aplikace
- Potravinářská třída
- Pasterizované krmivo > 75 °C
- Ochrana proti opotřebení ze snadno vyměnitelného karbidu wolframu
- Flexibilní konfigurace
- Včetně CIP
- Těsnění, která přicházejí do kontaktu s produktem, jsou standardně vyrobena z Vitonu/FKM s certifikací FDA.
Typickou aplikací je potravinářská linka na rozpouštění tuku mokrým zpracováním nebo výroba proteinového izolátu/koncentrátu.
MRNX
Pro potravinářské aplikace
- Potravinářská třída
- Teplota produktu do 100 °C, obvykle nepasterizovaného < 75 °C
- Nejlepší možná sanitární konstrukce
- Včetně CIP
- Těsnění, která přicházejí do kontaktu s produktem, jsou standardně vyrobena z Vitonu/FKM s certifikací FDA.
Typickými aplikacemi zpracování potravinářského proteinu citlivého na teplotu je mechanické zpracování masa se sníženým obsahem tuku nebo surimi zpracování.
Použití
Naše proteinové dekantační odstředivky se používají v:
- běžných procesech (suchého) zpracování (v navazujících procesech nebo místo šnekového lisu)
závodech na zpracování rybí moučky (dekantační odstředivka pro zpracování vody lisované z ryb nebo celých ryb) - závodech na krmné nebo potravinářské mokré zpracování/rozpouštění tuku
- DAF procesech odstřeďování mléka
- výrobě masa se sníženým obsahem tuku
- koželužnách
- závodech na zpracování krmiv pro domácí mazlíčky
- zařízeních na výrobu rostlinných proteinů
- zařízeních na zpracování krve
- linkách na zpracování surimi nebo krilu
- zařízeních na výrobu želatiny
Naše proteinové dekantační odstředivky mohou získávat/produkovat:
- tukové/olejové a proteinové moučky
- hydrolyzovaný proteinový extrakt/koncentrát/výtažek
- polévku nebo vývar
- krevní moučku, plazmu nebo hemoglobin
- kostní želatinu nebo moučku
- nesušené škvarky
- panenské oleje