Alfa Laval - Protein

Protein

Dekantační odstředivky jsou stále důležitější v průmyslu pro získávání tuků, olejů a proteinů. Dekantační odstředivky značky Alfa Laval pro průmysly zpracovávající maso a ryby těží z mnohaleté tradice a zkušeností – neustále zlepšujeme naši řadu horizontálních odstředivek a dekantačních odstředivek, což našim zákazníkům umožňuje co nejefektivněji získávat cenné proteinové frakce, tuky a oleje.

Protein Decanter centrifuge 640x360

Vyšší výtěžnost a nižší náklady na energii a provoz:

  • Vynikající klarifikace
  • Vysoká míra výtěžnosti
  • Velké vysušení koláče
  • Vysoce přizpůsobitelné pro konkrétní požadavky vaší aplikace
  • Kompaktní a robustní konstrukce s ochranou proti opotřebení

.

DRNX

Pro vylepšení technické úrovně

  • Technická třída I a II
  • Teplota produktu do 130 °C
  • Ochrana proti opotřebení ze snadno vyměnitelného karbidu wolframu
  • Flexibilní konfigurace podle požadavků zákazníka
  • Těsnění, která přicházejí do kontaktu s produktem, jsou standardně vyrobena z Vitonu/FKM. 
  • Navrženo a optimalizováno pro proces suchého zpracování

FDNX

Pro krmné aplikace

  • Krmná třída III
  • Teplota produktu do 100 °C
  • Ochrana proti opotřebení ze snadno vyměnitelného karbidu wolframu
  • Flexibilní konfigurace podle požadavků zákazníka, CIP je volitelné
  • Těsnění, která přicházejí do kontaktu s produktem, jsou standardně vyrobena z Vitonu/FKM s certifikací FDA.

SANX

Pro potravinářské aplikace

  • Potravinářská třída 
  • Pasterizované krmivo > 75 °C
  • Ochrana proti opotřebení ze snadno vyměnitelného karbidu wolframu
  • Flexibilní konfigurace
  • Včetně CIP
  • Těsnění, která přicházejí do kontaktu s produktem, jsou standardně vyrobena z Vitonu/FKM s certifikací FDA.

Typickou aplikací je potravinářská linka na rozpouštění tuku mokrým zpracováním nebo výroba proteinového izolátu/koncentrátu.

MRNX

Pro potravinářské aplikace

  • Potravinářská třída 
  • Teplota produktu do 100 °C, obvykle nepasterizovaného < 75 °C
  • Nejlepší možná sanitární konstrukce
  • Včetně CIP
  • Těsnění, která přicházejí do kontaktu s produktem, jsou standardně vyrobena z Vitonu/FKM s certifikací FDA.

Typickými aplikacemi zpracování potravinářského proteinu citlivého na teplotu je mechanické zpracování masa se sníženým obsahem tuku nebo surimi zpracování.

.

Aplikace

Naše proteinové dekantační odstředivky se používají v:

  • běžných procesech (suchého) zpracování (v navazujících procesech nebo místo šnekového lisu) 
    závodech na zpracování rybí moučky (dekantační odstředivka pro zpracování vody lisované z ryb nebo celých ryb)
  • závodech na krmné nebo potravinářské mokré zpracování/rozpouštění tuku
  • DAF procesech odstřeďování mléka
  • výrobě masa se sníženým obsahem tuku
  • koželužnách
  • závodech na zpracování krmiv pro domácí mazlíčky
  • zařízeních na výrobu rostlinných proteinů
  • zařízeních na zpracování krve
  • linkách na zpracování surimi nebo krilu
  • zařízeních na výrobu želatiny

Naše proteinové dekantační odstředivky mohou získávat/produkovat:

  • tukové/olejové a proteinové moučky
  • hydrolyzovaný proteinový extrakt/koncentrát/výtažek
  • polévku nebo vývar
  • krevní moučku, plazmu nebo hemoglobin
  • kostní želatinu nebo moučku
  • nesušené škvarky
  • panenské oleje
.