Alfa Laval - Výroba jogurtů a kysaného mléka

Výroba jogurtů a kysaného mléka

Jogurty a nápoje z kysaného mléka tvoří asi 20 % celosvětové spotřeby mléčných výrobků. Jde o výrobky s vysokými nároky na hygienické podmínky při zpracování a na přenos tepla. Tyto mléčné výrobky se typicky vyrábějí v kontinuálním procesu po šaržích, který vyžaduje účinné přechody mezi nimi. Řada hygienických komponent Alfa Laval pomáhá výrobcům s vytvořením účinné výroby mléčných výrobků ve vysoce hygienickém prostředí.

Yogurt and cultured milk processing 640x360

Moderní řešení pro výrobu jogurtů a kysaného mléka

Výroba jogurtů a výrobků z kysaného mléka fermentací mléka má jako jednoduchý výrobní proces dlouholetou tradici. Dnešní komerční výroba je však složitá a náročná. Zvýšila se nejen poptávka spotřebitelů, ale také velikosti šarží a rozmanitost výrobků a jejich příchutí. Pro dosažení vysoké produktivity výroby je potřeba zohlednit různá hlediska – od šetrné dopravy přísad pro zvýšení chuti, textury, aroma, vzhledu a životnosti až po hygienické podmínky, energetickou hospodárnost a optimalizací výrobních postupů.

Společnost Alfa Laval disponuje bohatými znalostmi a zkušenostmi a nabízí širokou řadu hygienických zařízení se snadným čištěním pro výrobu jogurtů a výrobků z kysaného mléka. Výměníky tepla Alfa Laval s důmyslnou konstrukcí přesně regulují teplotu pro dosažení optimálních teplot během celého procesu fermentace, zatímco naše energeticky hospodárná čerpadla a míchadla šetrně dopraví velká množství fermentovaného mléka s velmi nízkým smykovým namáháním. Výrobci jogurtů a kysaného mléka tak mohou maximálně využít suroviny, ušetřit náklady na energii a minimalizovat riziko kontaminace a spolehnout se na kvality zařízení Alfa Laval.

Proč si vybrat výrobky Alfa Laval?

  • Osvědčená spolehlivost 
  • Naše kompletní řada hygienických komponent podporuje inovace, flexibilitu a účinnost vyžadované pro úspěch.

Katalog náhradních dílů

Aktuální on-line verze náhradních dílů

Brožura: V srdci mlékáren


Přečtěte si, jak optimalizovat váš proces výroby mléka. 

Technické články

Zpravodaj „Near“

Aktuální informace o důležitých otázkách udržitelnosti a příležitostech ve vašem odvětví a vaší výrobě.

 

Dánský mlékárenský a potravinářský průmysl


Přečtěte si, jak dosáhnout až 70% úspory ve spotřebě vody

Informační materiály o výrobcích pro hygienické aplikace

Alfa Laval brochures with hygienic equipment

Získejte požadované informace o našich výrobcích pro hygienické aplikace.

Výměníky tepla 

Čerpadla  

Membrány  

Vybavení nádrží 

Trubky a fitinky 

Ventily a automatizace 

Animace

Navštivte stránku s animacemi a prohlédnětě si produkty zevnitř, abyste viděli a pochopili, jak fungují.