Výroba jogurtů a kysaného mléka
Jogurty a nápoje z kysaného mléka tvoří asi 20 % celosvětové spotřeby mléčných výrobků. Jde o výrobky s vysokými nároky na hygienické podmínky při zpracování a na přenos tepla. Tyto mléčné výrobky se typicky vyrábějí v kontinuálním procesu po šaržích, který vyžaduje účinné přechody mezi nimi. Řada hygienických komponent Alfa Laval pomáhá výrobcům s vytvořením účinné výroby mléčných výrobků ve vysoce hygienickém prostředí.
Moderní řešení pro výrobu jogurtů a kysaného mléka
Výroba jogurtů a výrobků z kysaného mléka fermentací mléka má jako jednoduchý výrobní proces dlouholetou tradici. Dnešní komerční výroba je však složitá a náročná. Zvýšila se nejen poptávka spotřebitelů, ale také velikosti šarží a rozmanitost výrobků a jejich příchutí. Pro dosažení vysoké produktivity výroby je potřeba zohlednit různá hlediska – od šetrné dopravy přísad pro zvýšení chuti, textury, aroma, vzhledu a životnosti až po hygienické podmínky, energetickou hospodárnost a optimalizací výrobních postupů.
Společnost Alfa Laval disponuje bohatými znalostmi a zkušenostmi a nabízí širokou řadu hygienických zařízení se snadným čištěním pro výrobu jogurtů a výrobků z kysaného mléka. Výměníky tepla Alfa Laval s důmyslnou konstrukcí přesně regulují teplotu pro dosažení optimálních teplot během celého procesu fermentace, zatímco naše energeticky hospodárná čerpadla a míchadla šetrně dopraví velká množství fermentovaného mléka s velmi nízkým smykovým namáháním. Výrobci jogurtů a kysaného mléka tak mohou maximálně využít suroviny, ušetřit náklady na energii a minimalizovat riziko kontaminace a spolehnout se na kvality zařízení Alfa Laval.
Proč si vybrat výrobky Alfa Laval?
- Osvědčená spolehlivost
- Naše kompletní řada hygienických komponent podporuje inovace, flexibilitu a účinnost vyžadované pro úspěch.
Katalog produktů
Informační materiály o výrobcích pro hygienické aplikace
Získejte požadované informace o našich výrobcích pro hygienické aplikace.
Trubky a fitinky