Alfa Laval - Zpracování syrovátky, kaseinu a laktózy

Zpracování syrovátky, kaseinu a laktózy

Klíčem pro maximální využití potenciálu syrovátky je schopnost účinné separace a koncentrace jednotlivých komponent s jejich specifickými vlastnostmi. Zachování kvality výchozí syrovátky při účinném odstranění drobného materiálu a zbytkového tuku je zásadní. Nabízíme širokou řadu membrán k separaci a koncentraci pro vytvoření rozmanité nabídky koncových výrobků s nízkou spotřebou energie při jejich výrobě.

Whey casein and lactos processing 640x360

Moderní řešení pro zpracování syrovátky, kaseinu a laktózy

Zpracování syrovátky je rychle se rozvíjející segment mlékárenského průmyslu. Tento vedlejší produkt při výrobě sýra, který může být sladký nebo kyselý, se nyní používá k výrobě syrovátkových proteinů, smetany a másla. Používá se rovněž pro syrovátkové výrobky, které zlepšují konzistenci potravin, podporují sportovní výkon, přidávají se k přípravkům pro děti, podporují zdravé stárnutí a hubnutí. Výrobci se však musejí potýkat s požadavky na vyšší výnosy a větší kvalitu navzdory proměnlivému složení syrovátky v důsledku sezónních změn vlastností mléka nebo využití mléka krav různých plemen. 

Získání vyšší přidané hodnoty z výchozí syrovátky vyžaduje zkušenosti a účinnou membránovou technologii. Společnost Alfa Laval má bohaté zkušenosti s přenosem tepla, separací a dopravou kapalin s využitím snadno čistitelných hygienických odparek/kondenzátorů a systémů separace a membránové filtrace, které jsou základem výroby syrovátky. Výsledkem jsou výrobní linky optimalizované pro maximální provozuschopnost, vysoké výnosy a prvotřídní kvalitu výrobků s minimální spotřebou surovin a opotřebováním klíčových částí. Hlavní je však to, že s hygienickými zařízeními Alfa Laval se mohou výrobci syrovátky soustředit jen na svou práci.

 

Proč si vybrat výrobky Alfa Laval?

  • Osvědčená spolehlivost 
  • Nabízíme membrány k separaci a koncentraci pro nabídku koncových výrobků s nízkou spotřebou energie při výrobě.

Katalog náhradních dílů

Aktuální on-line verze náhradních dílů

Brožura: V srdci mlékáren


Přečtěte si, jak optimalizovat váš proces výroby mléka. 

Technické články

Zpravodaj „Near“

Aktuální informace o důležitých otázkách udržitelnosti a příležitostech ve vašem odvětví a vaší výrobě.

 

Dánský mlékárenský a potravinářský průmysl


Přečtěte si, jak dosáhnout až 70% úspory ve spotřebě vody

Informační materiály o výrobcích pro hygienické aplikace

Alfa Laval brochures with hygienic equipment

Získejte požadované informace o našich výrobcích pro hygienické aplikace.

Výměníky tepla 

Čerpadla  

Membrány  

Vybavení nádrží 

Trubky a fitinky 

Ventily a automatizace 

Animace

Navštivte stránku s animacemi a prohlédnětě si produkty zevnitř, abyste viděli a pochopili, jak fungují.