Výroba kávy a čaje
Káva a čaj jsou stále populárnější na celém světě. Uspokojování rostoucí poptávky po nových výrobcích – ve formě hotových nápojů, ledových směsí a rychle rozpustných výrobků – vede k velkému množství dalších obchodních příležitostí. Aby byl výrobce schopen tyto tradiční nápoje úspěšně přeměnit na výrobky masové spotřeby s pohodlnou přípravou, je plně závislý na efektivním a mimořádně hygienickém oddělení tekutých a pevných složek surovin.
S výrobky a řešeními Alfa Laval můžete snadno přeměnit své tradiční čajové a kávové výrobky na velkosériové výrobky tak, aby si zachovaly svou chuť, přirozené aroma a mnoho dalších charakteristických vlastností, které dotvářejí chuť, kvalitu a jedinečnost výrobků.
Při výrobě čajových a kávových výrobků se nejčastěji používají tyto systémy Alfa Laval:
- Výměníky tepla AlfaNova a Compabloc pro výrobu přehřáté vody;
- Dekantační odstředivky Foodec pro odvodňování sedlin a získávání čajových a kávových extraktů;
- Talířové odstředivky CLARA pro klarifikaci čajových a kávových extraktů;
- Deskové výměníky tepla pro nejrůznější potřeby ohřevu a chlazení;
- Trubkové výměníky tepla ViscoLine pro ohřev a chlazení;
- Výměníky tepla se stíraným povrchem Contherm pro zamrazení tekutin s vysokou viskozitou;
- Membránové filtrační systémy využívající reverzní osmózy pro předběžnou koncentraci čajových a kávových extraktů;
- Kazetové výparníky AlfaVap pro koncentraci čajových a kávových extraktů.
- Aseptické plnicí systémy bag in box pro hotové nápoje a extrakty široce používané v zásobování potravin.