Výroba potravin
Výrobci potravin, olejů a masa se v rostoucí míře spoléhají na výrobní technologie Alfa Laval, které jim pomáhají držet krok s konkurencí. Naše komponenty, výrobní moduly a kompletní výrobní linky pro potravinářství umožňují dodávat na trh potraviny za konkurenceschopné ceny při dodržení maximální hygienické úrovně a požadovaných nároků na chuť.
Inovativní řešení a dokonalá znalost potravinářského průmyslu
Skvělá chuť, dlouhá trvanlivost a sterilita potravin jdou ruku v ruce s řízením délky a teplot zpracování produktů, ale také s pečlivě vybranými a správnými surovinami a materiály.
Základem úspěchu je pochopit, jak maximálně zužitkovat každou přísadu a surovinu – od suchého prášku až po lepkavý cukr, viskózní tekutiny, přísady citlivé na smykové namáhání nebo na teplo, jako jsou látky zvýrazňující chuť, vůni a esence. Přesnou manipulací s přísadami a přesným dávkováním se minimalizují ztráty vzniklé úniky a odpady, a tedy i výrobní náklady.
Řešení od společnosti Alfa Laval zajišťují hygienické podmínky při výrobě a účinné čištění zařízení a výrobních linek metodou CIP (cleaning-in-place). Přitom splňují nejpřísnější právně závazné hygienické normy upravující podmínky výroby. Mezi další neméně důležité přínosy patří:
- Zvýšení produktivity a spolehlivý provoz díky vysoké spolehlivosti a maximální provozuschopnosti.
- Lepší zužitkování surovin, méně odpadu ze zpracovávaných přísad a výrobků.
- Snížení spotřeby provozních médií a energie, jako jsou voda a elektřina a recyklování odpadních toků. Například díky membránovým filtračním technologiím nemusejí závody vypustit ani litr odpadní vody; výběrem správného čerpadla Alfa Laval podle výrobních parametrů lze snížit spotřebu elektrické energie až o 50 %.