Výroba potravin

Výrobci potravin, olejů a masa se v rostoucí míře spoléhají na výrobní technologie Alfa Laval, které jim pomáhají držet krok s konkurencí. Naše komponenty, výrobní moduly a kompletní výrobní linky pro potravinářství umožňují dodávat na trh potraviny za konkurenceschopné ceny při dodržení maximální hygienické úrovně a požadovaných nároků na chuť.

Food processing 640x360

Inovativní řešení a dokonalá znalost potravinářského průmyslu

Skvělá chuť, dlouhá trvanlivost a sterilita potravin jdou ruku v ruce s řízením délky a teplot zpracování produktů, ale také s pečlivě vybranými a správnými surovinami a materiály.

Základem úspěchu je pochopit, jak maximálně zužitkovat každou přísadu a surovinu – od suchého prášku až po lepkavý cukr, viskózní tekutiny, přísady citlivé na smykové namáhání nebo na teplo, jako jsou látky zvýrazňující chuť, vůni a esence. Přesnou manipulací s přísadami a přesným dávkováním se minimalizují ztráty vzniklé úniky a odpady, a tedy i výrobní náklady.

Řešení od společnosti Alfa Laval zajišťují hygienické podmínky při výrobě a účinné čištění zařízení a výrobních linek metodou CIP (cleaning-in-place). Přitom splňují nejpřísnější právně závazné hygienické normy upravující podmínky výroby. Mezi další neméně důležité přínosy patří:

  • Zvýšení produktivity a spolehlivý provoz díky vysoké spolehlivosti a maximální provozuschopnosti.
  • Lepší zužitkování surovin, méně odpadu ze zpracovávaných přísad a výrobků.
  • Snížení spotřeby provozních médií a energie, jako jsou voda a elektřina a recyklování odpadních toků. Například díky membránovým filtračním technologiím nemusejí závody vypustit ani litr odpadní vody; výběrem správného čerpadla Alfa Laval podle výrobních parametrů lze snížit spotřebu elektrické energie až o 50 %.

Technické články

Zpravodaj „Near“

Aktuální informace o důležitých otázkách udržitelnosti a příležitostech ve vašem odvětví a vaší výrobě.

 

Kolekce dokumentů Deset základních rad

Udržujte svá hygienická zařízení Alfa Laval ve skvělé kondici