Výroba krmiva pro domácí zvířata

Domácí zvířata hrají v moderním životě stále důležitější roli, proto roste i poptávka po kvalitním krmivu. Výrobci se proto více zaměřují na chlazené čerstvé maso a suchá krmiva s vyšším obsahem čerstvého masa.

Pet food processing 640x360

Čerstvé maso pro výrobu krmiva pro domácí zvířata

K chlazení měkkých vedlejších produktů z porážky nebo ze zpracování ryb je ideální válcový výměník tepla se stíraným povrchem Alfa Laval Contherm, který je určen pro chlazení viskózních, lepivých a hutných produktů. V chladicích systémech Contherm se výrobky chladí bez kontaktu se vzduchem. Provedení je dokonale promyšlené – jednotky Contherm vyžadují jen malou podlahovou plochu, mají nízké nároky na obsluhu a nepotřebují téměř žádnou údržbu. Jednotka se také snadno čistí i při zpracování náročných produktů.

Čerstvé masové koncentráty

Systémy na zpracování masových koncentrátů Alfa Laval, které vycházejí z uznávaných systémů na zpracování jedlých rybích a masových výrobků, dokážou snížit obsah vlhkosti normálně o 50 %.

Se základními technologiemi Alfa Laval si zachováte plnou kontrolu nad množstvím tuku a vlhkosti všech čerstvých výrobků z masa z porážky nebo zpracování ryb. Technologie na výrobu masových koncentrátů Alfa Laval se používá k vyvážení obsahu tuků a ke snížení vlhkosti, aby výrobci sušeného krmiva pro domácí zvířata mohli ve svých výrobcích používat více čerstvého masa. Konzistentní obsah vlhkosti a tuků bez ohledu na měnící se složení vstupních surovin dále umožňuje vytvoření pestřejší nabídky různých sušených krmiv pro domácí zvířata.

Systém je určen pro výrobce krmiv pro domácí zvířata a je možné jej přizpůsobit pro zpracování téměř jakéhokoliv typu čerstvého masa, které se používá v krmivech.

Systém výroby masových koncentrátů

Systém se skládá ze tří hlavních výrobních systémů

  1. Mletí suroviny a emulzifikace (částice o max. velikosti 3 mm) čerstvé nebo mražené suroviny.
  2. Systém Centriflow s třífázovou technologií dekantační odstředivky a čištěním tuků pro vytvoření masové sušiny, usazené vody a tuku.
  3. Systém odpařování AlfaVap k zahuštění usazené vody na vysoce funkční masový koncentrát, který můžete použít samostatně jako pojivo nebo zvýrazňovač chuti ve fázi výroby kuliček.

Pomocí osvědčené technologie běžně používané při zpracování jedlých masových proteinů tak můžete vyrobit masový koncentrát s asi poloviční vlhkostí.

Použitím dalších technologií můžete navíc rozšířit výrobu, např. o enzymatické štěpení nebo další zahuštění pevných částí.