Zpracování hovězího a drůbežího masa

Maso a drůbež se zpracovávají pomocí našich komponent a modulů na celém světě. Umožňují efektivní výrobu vedlejších výrobků, které generují dodatečné příjmy, jako jsou krev, kosti, pěna získávaná metodou DAF (flotace rozpuštěným vzduchem), jedlé tuky, želatina, krmiva pro zvířata, biopaliva a další výrobky.

Meat and poultry processing

Systémy, moduly nebo komponenty

Alfa Laval vám může poskytnout právě to, co potřebujete. Od instalace kompletní výrobní linky až po hotové moduly nebo speciální komponenty pro specifické potřeby. Pomůžeme vám vylepšit klíčové výrobní procesy při zpracování kostí, využití odpadního tuku z vedlejších produktů, krve a krevní plazmy, tuků a olejů, želatiny, poradíme při mechanickém odkostění masa a získávání jedlých bílkovinných komponentů.

Rovněž můžete využít naše jedinečné know-how vycházející z praxe, které vás podpoří při rozšíření, vylepšení a optimalizaci vašeho stávajícího provozu na zpracování masa nebo drůbeže.

Nové příležitosti

Při procesech zpracování masa a drůbeže obvykle zůstávají nejrůznější vedlejší produkty a „zbytky“. Mnohé z nich jsou dále zpracovány, jako maso, krev a kostní moučka. Používají se jako komoditní výrobky nebo jako součást krmiv pro zvířata.

V celém světě začíná sílit přesvědčení, že tato oblast skrývá velký komerční potenciál. Tyto produkty, dříve považované za bezcenný odpad, se totiž mohou stát bohatým zdrojem cenných jedlých proteinů se širokým spektrem nejrůznějšího využití. Alfa Laval je průkopníkem v tomto rychle rostoucím odvětví.