Škvaření

Správným způsobem zpracování se mohou vedlejší výrobky ze zpracování masa přeměnit na frakcionované potraviny, krmivo nebo technické výrobky. Mezi takové výrobky s přidanou hodnotou patří oleje, škvarky a šrot, které jsou vhodné ke konzumaci nebo jako přísada pro výrobu jedlých a nejedlých výrobků.

Protein powders and meals 640x360

Vedlejší produkty zpracování masa, které nejsou vhodné ke konzumaci, mají přesto velkou komerční hodnotu. Takové výrobky můžete využít k výrobě technických tuků, které se používají v mnoha průmyslových odvětvích, nebo k výrobě krmiva. I když takové produkty nejsou určeny ke konzumaci, legislativa přesto přísně limituje množství nečistot v takových tucích.

Společnost Alfa Laval je na základě svých rozsáhlých zkušeností se zpracováním vedlejších produktů na produkty s přidanou hodnotou spolehlivým dodavatelem individuálních komponent i kompletních výrobních linek pro mokré zpracování. Tyto výrobní linky a jejich součásti můžete upravit pro zpracování jedlých nebo nejedlých produktů a vybavit CIP čištěním.

Využívání výkonných dekantačních odstředivek Alfa Laval k „praní“ umožňuje vyrábět rybí, masové a kostní moučky s mimořádně nízkým obsahem tuků. Kromě toho se procesem praní zvýší obsah proteinů v moučce a získá se hodnotný olej.

Vícestupňový systém deskového odpařování AlfaVap s kompaktními rozměry nabízí mimořádně energeticky úsporný způsob opětovného získání všech rozpuštěných proteinů z odloučené tekuté fáze.

Finální dosušení provádějí konvenční diskové sušárny nebo sušárny Alfa Laval typu Flash.