Zpracování rybí siláže
Rybí vnitřnosti a odpad mohou být využity i mimo specializované továrny na zpracování ryb. Místo likvidace lze tyto rybí zbytky silážovat. Rybí siláž totiž obvykle obsahuje zhruba 15 % proteinů. Lze ji použít jako složku krmení pro zvířata nebo může být rozdělena na olej, kosti a části s proteiny použitelné v potravinářském průmyslu.
Tyto enzymy rozruší rybí proteiny na menší rozpustné částice. Kyselina pomůže tento proces urychlit a zároveň zamezuje bakteriálním procesům, které by vedly ke znehodnocení tekutiny.
Dlouhodobé skladování
Rybí siláž se správnou kyselostí může být běžně skladována při pokojové teplotě dva roky i déle. Proteiny se stávají snáze ředitelnými a během skladování se zvyšuje množství volných mastných kyselin v rybím oleji. Tyto změny však nejsou pro nutriční hodnoty nijak zásadní.