2023-12-05 Novinky - produkty

Snižte náklady a uhlíkovou stopu své distribuční sítě piva

Celosvětová konzumace piva roste. Předpokládá se, že výroba piva poroste do roku 2025 složenou roční mírou růstu (CAGR) 3,7 %. Náklady na výrobu piva se zvyšují, ale celosvětové výnosy plodin, jako jsou pšenice a ječmen, budou klesat. Uvádí to Světové ekonomické fórum ve svém článku z června 2021. Za vším stojí extrémní teplo, sucho a budoucí rostoucí náklady na energie.

V této situaci se pivovary potýkají s výzvou, jak se posunout směrem ke klimaticky neutrálnímu provozu a posílit svou pověst v oblasti udržitelnosti. Výrobci piva – velké i řemeslné pivovary – proto podnikají kroky ke snížení uhlíkové stopy svých provozů. Výroba koncentrovaného piva se tak stává atraktivní alternativou k dnešním tradičním výrobním postupům.

Snižte uhlíkovou stopu své distribuční sítě piva

Co kdybyste mohli zmenšit uhlíkovou stopu svého pivovaru, snížit náklady a minimalizovat problémy s dodavatelským řetězcem a přitom zaručit kvalitu svého piva? S koncentračním systémem Alfa Laval Revos™ to jde. Revos je vysokotlaký, nízkoteplotní koncentrační systém reverzní osmózy, který odstraňuje vodu z piva nebo nápojů a při rehydrataci zachovává původní chuťový profil. Systém Revos využívá patentovanou a energeticky efektivní technologii, která snižuje náklady dodavatelského řetězce.

Snižte náklady na hromadnou přepravu

Systém Revos nabízí výrazné úspory v hromadné přepravě a při čepování. Například z pohledu hromadné přepravy snižuje přeprava pivního koncentrátu místo standardního vysokostupňového piva počet jízd cisteren přibližně o 65 % (mezi 5–15 dolary/hl). Snižuje také související emise uhlíku, stejně jako mzdové náklady a náklady na pohonné hmoty. Výši úspor ovlivňuje řada faktorů, jako třeba náklady na palivo pro danou trasu. K dispozici je volitelné příslušenství pro dealkoholizaci a hard seltzer (alko sodu).

Snižte náklady na čepování

Z pohledu čepování zase mohou bary na přepravě sudů ušetřit až 20 dolarů/hl. Povědomí o jejich udržitelnosti tak pronikne až do místa konzumace. Výčepní systém Alfa Laval Revos™ s automatickým monitorovacím systémem umožňuje kontrolovat kvalitu čepovaného piva nebo nápoje.

Pivo distribuované jako koncentrát v sudech smíchané s filtrovanou sycenou vodou na baru nabízí výhody pro každého:

  • Pivovaru a distributorovi se sníží náklady na přepravu až šestkrát, což dává prostor pro úsporu nákladů nebo zvýšení cen v celém dodavatelském řetězci
  • Pivovar také dostává v reálném čase údaje o kvalitě nápoje (teplota, sycení oxidem uhličitým, ABV, průtok) z výčepního systému
  • Výhodou pro bar je nižší četnost dodávek a minimální nároky na skladovací prostory
  • Zákazník si může vychutnat skvěle chutnající čepované pivo stálé kvality a s menší uhlíkovou stopou

Skvělá chuť z koncentrátu

Pivní, vinný a jablečný (cider) koncentrát značky Revos prošel přísným testováním při neformálních senzorických srovnáních, rozsáhlých formálních ochutnávkových panelech a analýzou volného objemu. Jako kritéria byla použita chuť, vůně a pocit v ústech. Senzorické panelové testy ukázaly minimální až neměřitelné rozdíly mezi kontrolním nápojem (čerstvé pivo) a zkušebním nápojem (rehydratované pivo).

Komplexní řešení Alfa Laval Revos

Společnost Alfa Laval může zákazníkům nabídnout technickou podporu při zavádění pivních koncentrátů se systémy Revos v celém dodavatelském řetězci. Pokud jde o hromadnou přepravu a skladování, nabízí společnost Alfa Laval řešení pro zpracování a balení kapalin, zatímco v oblasti čepování nabízí společnost Alfa Laval možnosti pasterizace a výčepní řešení Revos.

Nekupujte zajíce v pytli

Neberte nás za slovo. Vyzkoušejte si koncentrační systém Alfa Laval Revos. Pošlete osm sudů svého piva nebo nápoje do jednoho ze dvou testovacích zařízení společnosti Alfa Laval (v USA nebo v Dánsku) a zúčastněte se ochutnávky a hodnocení vlastností přímo na místě. Nebo si pronajměte a vyzkoušejte komerční jednotku, se kterou zjistíte kapacitu a kvalitu ve svém závodu.

Štítky

Vše

Související informace: