Koncentrování piva a nápojů

Řešení Alfa Laval pro koncentraci piva a jiných nápojů odstraňují vodu z piva, vína a cidru po kvašení. Pomocí vysokotlakého a nízkoteplotního procesu reverzní osmózy vzniká vysoce kvalitní koncentrát. Nápojový koncentrát má po rehydrataci pro další prodej stejnou chuť, vůni a obsah alkoholu jako původní produkt. Dodavatelský řetězec založený na koncentrátech snižuje náklady na balení a přepravu. Zjednodušuje logistiku dodávek a snižuje dopad distribuce na životní prostředí

Bulk beer can 640x360

Snižte své náklady na logistiku a vylepšete svůj profil udržitelnosti pomocí vysoce kvalitních koncentrátů piva a jiných nápojů

  • Snížení přepravních nákladů díky zmenšení objemu přepravy koncentrátů piva a jiných nápojů
  • Nižší celkové náklady dodavatelského řetězce díky sníženým objemům koncentrátů piva a jiných nápojů pro balení, skladování a přepravu
  • Snížené požadavky na skladování v místě prodeje, jako jsou bary a restaurace
  • Po rehydrataci koncentrátu má pivo stejnou chuť, vůni a obsah alkoholu jako původní produkt.

Získejte komplexní řešení pro vaše potřeby koncentrace nápojů díky systémům Alfa Laval pro koncentraci piva a jiných nápojů. Tato kompaktní, spolehlivá a energeticky účinná řešení zvyšují efektivitu výroby, přepravy, skladování a čepování ve velkoobjemových balicích zařízeních a v místě prodeje. To se promítá do vyšší produktivity a výnosů, nižších investičních nákladů a udržitelnější distribuce.

Snižte náklady na hromadnou přepravu přibližně o 80 % a zároveň snižte uhlíkovou stopu svého dodavatelského řetězce pomocí systémů Alfa Laval pro koncentraci piva a jiných nápojů.

.

Senzorický příklad: čerstvě rekonstituováno

Revos Sanitized Client Sensory Data

                 Srovnání čerstvého piva a rekonstituovaného piva z koncentrátu Revos

 

 

 

 

Postup

  • Čerstvě rekonstituovaný ležák byl podroben podrobnému popisnému senzorickému skupinovému testování
  • Skóre bylo zprůměrováno z velké skupiny testujících

Výsledek

Senzorické skupinové testy zjistily minimální až žádné rozdíly mezi kontrolním (čerstvé pivo) a testovaným vzorkem (rekonstituované pivo)

.

Nepřetržitý proces koncentrace, hygienická konstrukce

Systémy Alfa Laval pro koncentraci piva a jiných nápojů obsahují patentované filtry s ultra jemnou strukturou membránových pórů, která umožňuje vodě snadno procházet a přitom v koncentrátu zadržuje alkohol, aroma, bílkoviny a cukry. Membránové filtry odolávají vysokým tlakům – umožňují vyšší míru koncentrace – a eliminují mrtvé zóny během čištění na místě (CIP). To se promítá do vyšší doby provozuschopnosti a vyšších standardů hygienické konstrukce s možností dokonalého čištění membrány.

 

Prostorově i energeticky úsporné systémy

Volba technologie reverzní osmózy pro koncentraci od společnosti Alfa Laval zaručuje prostorově úsporný systém s výrazně nižšími investičními náklady a energetickými požadavky než jiné technologie, jako jsou technologie zmrazování nebo přímé osmózy. Kromě toho systémy Alfa Laval pro koncentraci piva a jiných nápojů nevyžadují odplynění na vstupu, což zabraňuje ztrátě chuti.

 

Vyšší propustnost, nižší náklady

Optimalizace parametrů pro každý nápoj maximalizuje propustnost a výrazně snižuje ztráty produktu při zachování chuťového profilu produktu.

Použití Alfa Laval Revos 

Revos transport icon



 

Hromadná přeprava 

Úspora 5–15 eur za hl při cisternové přepravě 

Revos beer icon

 

Výčepní zařízení 

Výčepní sklep Revos: Umožňuje barům podávat pivo nebo jiné nápoje ze sudů s koncentrátem

Mobilní výčep Revos: Poskytuje kompaktní řešení servírování pro sezónní podniky

Princip funkce

Revos How it works

 

 

Systémy Alfa Laval pro koncentraci piva a jiných nápojů využívají vysokotlaký proces reverzní osmózy při nízké teplotě. Provoz při tlacích nad 120 barů (1 700 psi) dosahuje vyššího faktoru koncentrace, což snižuje přepravované objemy a přepravní náklady.

Pro dosažení vysoce kvalitního koncentrátu protéká produkt patentovaným membránovým filtrem. Membrána díky velikosti a polaritě svých pórů propouští vodu, ale zabraňuje průchodu bílkovin, cukrů, aroma a alkoholu. Voda protéká membránou, zatímco nápoj proudící pod tlakem kolem membrány dosahuje vyšší koncentrace.

Systém Revos pro koncentraci ve 3D/VR

Prohlédněte si náš modul Revos pro koncentraci zblízka a ze všech stran. Prozkoumejte 3D model nebo se ponořte do prostoru pomocí vybavení pro virtuální realitu.

Revos640x360new
.

Odpovědi na otázky k systému Revos pro koncentraci

Zde najdete odpovědi na nejčastější otázky o systému Revos pro koncentraci.

cerveza industria ALfa Laval

Pilotní testování a pronájem systémů pro koncentraci piva a jiných nápojů

Vyzkoušejte systém Alfa Laval Revos pro koncentraci. Pošlete osm sudů svého piva nebo nápoje do jednoho ze dvou testovacích míst Alfa Laval (v USA nebo Dánsku) a zúčastněte se na místě testování a kontroly výsledků.

Můžete si také pronajmout a vyzkoušet komerční jednotku, abyste zjistili propustnost koncentrátů a kvalitu produktů ve vlastním provozu.

 

.

Služby

Potravinářské služby

Potravinářské služby Alfa Laval pomáhají rozšířit výkonnost vašich potravinářských systémů tím, že maximalizují výkonnost vašeho provozu. To vám umožní:

  • Neustále zlepšujte svůj provoz, abyste si udržovali konkurenční výhodu
  • Zaměřte se na dobu provozuschopnosti, optimalizaci a dostupnost
  • Maximalizujte návratnost investic v průběhu životního cyklu svých potravinářských systémů

Získejte podrobnější informace o naší nabídce služeb

process_men_ipad_joulestool.png

.

Použití

Získat cenovou nabídku

O jaké použití máte zájem? *
Máte zájem o webináře podle svých potřeb, pozvánky na budoucí akce a novinky o výrobcích a službách?

Tyto informace jsou uchovávány a zpracovávány v souladu s našimi zásadami ochrany osobních údajů.

Mohlo by vás také zajímat…