Koncentrování piva a nápojů
Řešení Alfa Laval pro koncentraci piva a jiných nápojů odstraňují vodu z piva, vína a cidru po kvašení. Pomocí vysokotlakého a nízkoteplotního procesu reverzní osmózy vzniká vysoce kvalitní koncentrát. Nápojový koncentrát má po rehydrataci pro další prodej stejnou chuť, vůni a obsah alkoholu jako původní produkt. Dodavatelský řetězec založený na koncentrátech snižuje náklady na balení a přepravu. Zjednodušuje logistiku dodávek a snižuje dopad distribuce na životní prostředí
Snižte své náklady na logistiku a vylepšete svůj profil udržitelnosti pomocí vysoce kvalitních koncentrátů piva a jiných nápojů
- Snížení přepravních nákladů díky zmenšení objemu přepravy koncentrátů piva a jiných nápojů
- Nižší celkové náklady dodavatelského řetězce díky sníženým objemům koncentrátů piva a jiných nápojů pro balení, skladování a přepravu
- Snížené požadavky na skladování v místě prodeje, jako jsou bary a restaurace
- Po rehydrataci koncentrátu má pivo stejnou chuť, vůni a obsah alkoholu jako původní produkt.
Získejte komplexní řešení pro vaše potřeby koncentrace nápojů díky systémům Alfa Laval pro koncentraci piva a jiných nápojů. Tato kompaktní, spolehlivá a energeticky účinná řešení zvyšují efektivitu výroby, přepravy, skladování a čepování ve velkoobjemových balicích zařízeních a v místě prodeje. To se promítá do vyšší produktivity a výnosů, nižších investičních nákladů a udržitelnější distribuce.
Snižte náklady na hromadnou přepravu přibližně o 80 % a zároveň snižte uhlíkovou stopu svého dodavatelského řetězce pomocí systémů Alfa Laval pro koncentraci piva a jiných nápojů.
Senzorický příklad: čerstvě rekonstituováno
Srovnání čerstvého piva a rekonstituovaného piva z koncentrátu Revos
Postup
- Čerstvě rekonstituovaný ležák byl podroben podrobnému popisnému senzorickému skupinovému testování
- Skóre bylo zprůměrováno z velké skupiny testujících
Výsledek
Senzorické skupinové testy zjistily minimální až žádné rozdíly mezi kontrolním (čerstvé pivo) a testovaným vzorkem (rekonstituované pivo)
Nepřetržitý proces koncentrace, hygienická konstrukce
Systémy Alfa Laval pro koncentraci piva a jiných nápojů obsahují patentované filtry s ultra jemnou strukturou membránových pórů, která umožňuje vodě snadno procházet a přitom v koncentrátu zadržuje alkohol, aroma, bílkoviny a cukry. Membránové filtry odolávají vysokým tlakům – umožňují vyšší míru koncentrace – a eliminují mrtvé zóny během čištění na místě (CIP). To se promítá do vyšší doby provozuschopnosti a vyšších standardů hygienické konstrukce s možností dokonalého čištění membrány.
Prostorově i energeticky úsporné systémy
Volba technologie reverzní osmózy pro koncentraci od společnosti Alfa Laval zaručuje prostorově úsporný systém s výrazně nižšími investičními náklady a energetickými požadavky než jiné technologie, jako jsou technologie zmrazování nebo přímé osmózy. Kromě toho systémy Alfa Laval pro koncentraci piva a jiných nápojů nevyžadují odplynění na vstupu, což zabraňuje ztrátě chuti.
Vyšší propustnost, nižší náklady
Optimalizace parametrů pro každý nápoj maximalizuje propustnost a výrazně snižuje ztráty produktu při zachování chuťového profilu produktu.
Použití Alfa Laval Revos
Hromadná přeprava
Úspora 5–15 eur za hl při cisternové přepravě
Výčepní zařízení
Výčepní sklep Revos: Umožňuje barům podávat pivo nebo jiné nápoje ze sudů s koncentrátem
Mobilní výčep Revos: Poskytuje kompaktní řešení servírování pro sezónní podniky
Princip funkce
Systémy Alfa Laval pro koncentraci piva a jiných nápojů využívají vysokotlaký proces reverzní osmózy při nízké teplotě. Provoz při tlacích nad 120 barů (1 700 psi) dosahuje vyššího faktoru koncentrace, což snižuje přepravované objemy a přepravní náklady.
Pro dosažení vysoce kvalitního koncentrátu protéká produkt patentovaným membránovým filtrem. Membrána díky velikosti a polaritě svých pórů propouští vodu, ale zabraňuje průchodu bílkovin, cukrů, aroma a alkoholu. Voda protéká membránou, zatímco nápoj proudící pod tlakem kolem membrány dosahuje vyšší koncentrace.
Systém Revos pro koncentraci ve 3D/VR
Prohlédněte si náš modul Revos pro koncentraci zblízka a ze všech stran. Prozkoumejte 3D model nebo se ponořte do prostoru pomocí vybavení pro virtuální realitu.
Odpovědi na otázky k systému Revos pro koncentraci
Zde najdete odpovědi na nejčastější otázky o systému Revos pro koncentraci.
Pilotní testování a pronájem systémů pro koncentraci piva a jiných nápojů
Vyzkoušejte systém Alfa Laval Revos pro koncentraci. Pošlete osm sudů svého piva nebo nápoje do jednoho ze dvou testovacích míst Alfa Laval (v USA nebo Dánsku) a zúčastněte se na místě testování a kontroly výsledků.
Můžete si také pronajmout a vyzkoušet komerční jednotku, abyste zjistili propustnost koncentrátů a kvalitu produktů ve vlastním provozu.
Služby
Potravinářské služby
Potravinářské služby Alfa Laval pomáhají rozšířit výkonnost vašich potravinářských systémů tím, že maximalizují výkonnost vašeho provozu. To vám umožní:
- Neustále zlepšujte svůj provoz, abyste si udržovali konkurenční výhodu
- Zaměřte se na dobu provozuschopnosti, optimalizaci a dostupnost
- Maximalizujte návratnost investic v průběhu životního cyklu svých potravinářských systémů