2023-11-21 Novinky - produkty

Výhody využití kondenzačního výměníku AlfaCond při výrobě cukru

Udržení ziskovosti na vysoce konkurenčním trhu s cukrem vyžaduje udržitelná řešení, která snižují náklady na energii, vodu a údržbu a zároveň zvyšují výtěžnost.

Pro společnost PT. Permata Dunia Sukses Utama, dodávka deskových kondenzačních výměníků Alfa Laval AlfaCond.

Deskové kondenzační výměníky Alfa Laval nám umožňují získávat zpět energii kondenzací brýdových par pro další použití v naší rozpouštěcí stanici. Můžeme snadno měřit přínosy v podobě úspory energie a snížení spotřeby čisté vody, uvádí generální ředitel Choo Chun. S podporou místního technického týmu společnosti Alfa Laval je údržba kodenzačních výměníků snadná a nenáročná.“

Hnací síla indonéského zemědělství a průmyslu, společnost PT. Permata Dunia Sukses Utama (PT. PDSU), která je jednou z největších rafinérií cukru v Indonésii, zpracovává surový cukr na bílý cukr krystal pro průmyslové využití. Společnost byla založena v roce 2003 a její současný jmenovitý tavný výkon je 1 800 TPD.

Společnost PT. PDSU je členem Indonéské asociace výrobců rafinovaného cukru (AGRI) a v současnosti využívá jednotky AlfaCond jako kondenzační výměníky v odparce a u varostroje.

Výhody využití kodenzačního výměníku AlfaCond při výrobě cukru

Celosvětově nízké ceny cukru silně tlačí na všechny výrobce cukru, aby maximalizovali úspory energie a zajistili nepřetržitou výrobu během náročné a časově omezené sklizně a následného zpracování.

Deskové výměníky tepla Alfa Laval jsou všeobecně uznávané jako špičkové z hlediska účinnosti přenosu tepla, což umožňuje uživateli dosáhnout významných úspor energie.

Spolehlivost veškerého zařízení v závodu, stejně jako náklady na servis a údržbu, jsou rozhodující pro ziskovost provozů uživatele.

Tu zajišťují deskové kondenzátory Alfa Laval. Nabízí vyšší tepelnou účinnost a lepší geometrii proudění než kterákoliv běžná alternativa.

Společně přináší výhody, jako jsou kompaktní rozměry, lepší rekuperace tepla a zvýšená produktivita.

Štítky

Vše
Benefits of using Alfacond in the sugar process 1

Výhody produktu

AlfaCond je deskový kondenzační výměník určený ke kondenzaci ve vakuu. Kodenzační výměníky AlfaCond vychází z polosvařované technologie společnosti Alfa Laval. Páry kondenzují ve svařovaném kanálu, zatímco chladicí médium prochází utěsněným kanálem

 

Vlastnosti a výhody

  • Volitelné dochlazování kondenzátu a nekondenzovatelných plynů
  • Flexibilní konfigurace
  • Možnost úpravy velikosti teplosměnné plochy
  • Chladicí médium se nemíchá s kondenzovaným médiem
  • Snadná instalace – kompaktní provedení
  • Vysoká provozuschopnost
  • Snadné otevírání pro kontrolu a čištění a snadné čištění pomocí CIP

Související informace: