Komerční pivovarnictví
Alfa Laval má širokou škálu osvědčených komerčních pivovarských zařízení a řešení, která splňují vaše požadavky na efektivitu, spolehlivost a konzistenci v průmyslovém měřítku. Naše procesní expertíza spolu s našimi profesionálními systémy a technologiemi, novými nebo modernizovanými, vám umožní vyladit jemné výrobní bilance v procesu komerčního vaření piva a tak zvýšit výnosy, snížit spotřebu energie a vody, omezit množství odpadu a vyrobit pozoruhodná piva.
Pivovarnictví v průmyslovém měřítku
Od varny po balení, společnost Alfa Laval je průkopníkem nových inovativních řešení, umožňující komerčním pivovarům dosáhnout efektivních, flexibilních a udržitelných operací. Pomůžeme Vám zůstat relevantní i v rámci neustále měnícího se trhu.
Klíčem k partnerské spolupráci s Alfa Laval je porozumění mnoha výzvám, s nimiž se komerční pivovary potýkají. Tímto jsme schopní nadále nabízet dynamické a cílené řešení, ať už v podobě dodávek nových zařízení, nebo modernizace a servisu stávajících výrobních provozů.
Partnerství se společností Alfa Laval poskytuje komerčním pivovarům přístup k odborným znalostem a řešením, která jim otevřou dveře k rozšířené, diverzifikované výrobě a inovativním oběhovým systémům pro vaření piva s maximální provozuschopností, využitím energie a opětovným využitím vody.
Tento všestranný a flexibilní přístup poskytuje udržitelnou konkurenční výhodu, umožňuje zákazníkům zvyšovat zisk na neustále se měnícím trhu, a zároveň dovoluje dále optimalizovat energetickou účinnost, uhlíkovou stopu, spotřebu vody a odpad.
Varna pivovaru
Snaha o výnosné a udržitelné operace začíná ve varně. Právě proto Alfa Laval neustále inovuje a optimalizuje své vybavení.
Komerční pivovarnictví čelí významným výzvám v oblasti udržitelnosti, od vysoké spotřebě energie, ztráty surovin, po nadměrnou spotřebu vody a její zkažení. Čištění a zanášení mohou také ovlivnit délku procesů.
Alfa Laval přináší řešení, díky kterým nejen výrobíte skvěléhé pivo, ale zároveň budete moci myslet na maximální využití vody a šetření energií.
Použitím nejnovějších technologií odvodňují dekantéry Alfa Laval zbytkové mláto, deskové výměníky tepla pohánějí systémy pro zpětné získávání energie, rotační tryskové hlavy zvyšují účinnost a hygienu a chytré vířivé systémy zlepšují čistotu mladiny před chlazením.


Chladící blok
Komerční pivovary potřebují konzistentní, spolehlivé a efektivní vybavení, které zvládne výzvy provozu ve velkém měřítku.
Komerční pivovary vyžadují také konzistentně vysoce kvalitní kvasnice a účinnou hygienickou kontrolu, která ušetří vodu a energii v chladicím bloku, zejména ve fázích fermentace a zrání.
Výzvy jako pěnění, nekonzistence v rámci procesů, nedostatečná hygiena, dlouhá doba sedimentace, ztráta piva a nadbytečné kvasnice, lze efektivně řešit pomocí produktové nabídky Alfa Laval, která zahrnuje rotační tryskové hlavy, separátory, chladiče, nádrže a další.
Modernizace čištění nádrží snížila spotřebu vody o 17%
Vzhledem k rostoucímu tlaku na zdroje sladké vody se přední americká pivovarnická skupina zavázala zvýšit efektivitu využívání vody a snížit její spotřebu ve svých provozech. Jedno z opatření na úsporu vody se zaměřilo na optimalizaci procesu čištění tanků. Instalace nových rotačních tryskových hlavic od společnosti Alfa Laval snížila spotřebu vody při čištění nádrží až o 17%.
Společnost Royal Unibrew důvěřuje Alfa Laval
Royal Unibrew je evropská nápojová skupina se stále rozmanitějším portfoliem výrobků. Aby vyhověla měnícím se požadavkům trhu, obrátila se na společnost Alfa Laval, aby jí dodala plně přizpůsobená kompletní systémová řešení pro modernizaci jejího 120 let starého pivovaru v dánském Faxe. Řada úspěšných instalací vedla k rostoucímu partnerství mezi oběma společnostmi a k dalším průběžně realizovaným projektům.
Jak předejít chmelové štiplavosti a pozdnímu kvašení způsobenému enzymy z chmele pomocí nejnovějších technologií?
Pro řemeslné pivovary, které experimentují s novými recepty, je důležitá kontrola různých aspektů a různých typů procesních problémů spojených s postupy suchého chmelení. Nejde jen o to, jak suché chmelení provádět bez kontaminace, ale také o to, jak se zbavit nepříjemné štiplavosti chmele (hop burn) a zastavit pozdní kvašení způsobené enzymy z chmele (hop creep).
Filtrace a úprava
Komerční pivovarnictví čelí rostoucím nárokům spotřebitelů a rozšiřující se nabídkou produktů. Alfa Laval rozumí výzvám spojeným s prevencí znehodnocení, ucpávání nebo efektivní správy odpadu, vody a energie během filtrace a úpravy.
Díky svým zkušenostem s výrobou široké škály produktů, od nealkoholických až po silná piva a ochucené deriváty, nabízí Alfa Laval řešení, která splňují tyto náročné požadavky.
Talířové separátory z řady Brew Series od Alfa Laval jsou bezkonkurenční ve své flexibilitě a účinnosti a mohou tak nabídnout řešení pro spolehlivou a udržitelnou výrobu nových produktů.
Unikátní hermetický design separátorů Alfa Laval také zajišťuje šetrné zacházení s produktem a nejvyšší standardy hygieny. Pasterizování nebo sterilní filtrace eliminují jakékoli mikroorganismy, čímž zvyšují trvanlivost, chuť a bezpečnost produktu.

Výroba bezalkoholového piva se stejnou chutí
V rámci své iniciativy Smart Drinking se společnost Asahi Breweries, jeden z předních japonských pivovarů, rozhodla vytvořit pivo s mizivým obsahem alkoholu. Pomocí modulu Alfa Laval De-alc nyní společnost Asahi vyrábí pivo bez alkoholu, které si zachovává chuť, strukturu a vůni originálu. De-alc účinně odstraňuje obsah alkoholu ze základního piva a zároveň zachovává jeho jedinečný charakter, čímž vychází vstříc vyvíjejícím se preferencím spotřebitelů. Umožňuje společnosti Asahi diverzifikovat svou nabídku a rozšířit ji o nápoje s nízkým až nulovým obsahem alkoholu, aniž by to vyžadovalo velké kapitálové investice.
Jak posílit odolnost pivovarů vůči klimatickým změnám
Přizpůsobení se klimatickým změnám a jejich vlivu na dostupnost vody se v pivovarnictví stalo hlavním tématem. „Pivovary se stále častěji zabývají tím, jak své závody přizpůsobit klimatickým změnám - zahrnují rizika klimatických změn do svých plánů na zmírnění a adaptaci,“ říká Maria Lindmark, vedoucí oddělení Revos ve společnosti Alfa Laval.
Utility
Ohřev, chlazení a čištění komerčního pivovarského vybavení je klíčové pro efektivitu a kvalitu provozu. Tyto procesy mohou být náročné na spotřebu vody, energie a chemikálií, a proto Alfa Laval nabízí inovativní řešení ke zmírnění těchto dopadů.
Naše systémy pro vrchní část nádrží zjednodušují každou fázi procesu a ve spojení se systémy CIP od Alfa Laval mohou pivovary optimalizovat sekvence, čímž snižují celkovou spotřebu vody a chemikálií.


Trendy
Komerční pivovarnictví je dynamické prostředí, kde se vyvíjejí nové chutě a produkty, a zároveň rostou požadavky na udržitelnost s vysokou prioritou na úsporu vody a energie.
Doba se posouvá a pivovary s ní. Poptávka po netradičním pivu, nealkoholických nebo funkčních nápojích stoupá. Rostoucí hodnotu mají také zbytkové materiály z procesu, které lze využít pro jiné účely, například pro zdravotní produkty.
Potřeba odborného partnera s globálním dosahem je zásadní a Alfa Laval je připravena být s Vámi u každého kroku. Vybavíme Vás jedinečnými poznatky a technologií, což Vám umožní překonat nejrůznější výzvy a maximalizovat Vaše příležitosti.
Pivovary míří za hranice piva
Nové nápady a inovace podpořené zkušenostmi a odbornými znalostmi v celém procesu výroby piva budou pro velké i malé pivovary zásadní pro úspěch v odvětví, které vstoupilo do energického období změn a vývoje.
Upcyklace udržitelných bílkovin z pivovarského obilí
Udržitelné zdroje vysoce kvalitních bílkovin mají zásadní význam pro uspokojení stále rostoucí celosvětové poptávky po zdravých, cenově dostupných a výživných potravinách. Díky svým odborným znalostem v oblasti bílkovin je Alfa Laval ideálním partnerem pro technologie a řešení v této oblasti.
