Čištění, ohřev a chlazení v pivovaru - výzvy a řešení
Pomocná média
Systémy Alfa Laval Tank Top vybavené stroji na čištění tanků zefektivňují každou fázi procesu, od množení kvasnic a fermentace až po světlé pivo.
Ve spojení se systémy Alfa Laval Cleaning-In-Place můžete optimalizovat čisticí sekvence a snížit celkovou spotřebu energie a chemikálií při čištění vašeho varného zařízení.
Čištění
Výzva
- Nespolehlivé čištění
- Vysoká spotřeba energie
- Dezinfekce nádob, zařízení a potrubí
Výsledek
- Plně nastavitelná, modulární, automatická stanice CIP vyhovující uspořádání a procesům pivovaru specifickým pro každého zákazníka
- Nejlepší výchozí bod pro zajištění správného čištění zařízení a nádob
Chlazení
Výzva
- Nebezpečí zamrznutí
- Vysoká spotřeba energie
- při přesunu z fermentace ke skladování
- při chlazení zeleného piva
- při zchlazování finálního piva před filtrací nebo přemístěním do stabilizačních tanků
Řešení
Výsledek
- Chlazení založené na energeticky účinném deskovém výměníku tepla
- Minimalizuje riziko zamrznutí
Ohřev
Výzva
- Vysoká spotřeba energie při výrobě užitkové páry a horké vody
Výsledek
- Vysoce kvalitní pivovarská užitková pára nebo horká voda z nákladově nejefektivnějších topných kotlů dostupných na trhu