Studený provoz - výzvy a řešení
Profesionální vybavení pro proces fermentace
Konzistentní, spolehlivý a efektivní proces fermentace se spoléhá na vybavení, které zaručuje vysoce kvalitní kvasnicové hospodářství, hygienický design a přesnou kontrolu procesních proměnných.
Naše procesní řešení studeného provozu pomáhají překonat běžné problémy a zpřístupnit tak plný potenciál výrobní linky vašeho komerčního pivovaru.
Kvasnicové hospodářství
Výzva
- Potřeba množení, skladování a obnovy kvasnic
Výsledek
- Zdravá alternativa kvasnic s vysokou životaschopností a vitalitou
- Správné zakvášení
- Vysoká flexibilita pro množení, skladování a zakvášení různých kmenů kvasnic
Výzva
- Zajištění přísunu neinfikovaných, čerstvě namnožených, vysoce kvalitních kvasnic
Řešení
- Řada kvasnicových míchadel Alfa Laval SCANDI BREW
Výsledek
- Kvasnice s vysokou životaschopností a vitalitou
- Správné stáčení
- Homogenní kvasnicová suspenze
- Větší flexibilita pro množení, skladování a stáčení různých kmenů kvasnic
Fermentace a zrání
Výzva
- Problémy s pěněním, když chcete zlepšit využití fermentoru
- Opakovatelnost fermentačního procesu
Řešení
- Rotační tryskové mixery Alfa Laval instalované ve fermentorech
Výsledek
- Menší pěnění umožňuje zvýšené využití celkové kapacity fermentoru
- Homogenní distribuce zabraňující předčasnému usazování kvasnic
- Rovnoměrná teplota a úrovně CO2
- Konzistentní a kratší doba fermentace
Výzva
- Dlouhá celková doba procesu ve fermentorech
Řešení
Výsledek
- Energeticky účinné intenzivní chlazení
- Požadovaná teplota dosažena při transferu mladého piva
Výzva
- Podprůměrná hygiena ve fermentačních systémech a propojovacích transferových linkách
Výsledek
- Účinně a spolehlivě vyčištěné oblasti kontaktu s produktem
- Optimalizace doby provozuschopnosti
Výzva
- Dlouhá doba procesu sedimentace
- Ztráta piva
Výsledek
- Zkrácená doba zrání (není třeba čekat na usazení kvasnic)
- Snížení ztrát piva
Výzva
- Přebytečné kvasnice
Výsledek
- Získejte až 88 % pivaz usazených kvasnic
Studené chmelení
Výzva
- Nízký výnos
- Opakovatelnost
- Prodloužená doba procesu při Studeném chmelení ve velkém měřítku
Výsledek
- Maximální využití chmele
- Zrychlený proces studeného chmelení
- Vylepšené následné pročištění
- Vylepšené odstraňování chmele
Vzorkování piva
Výzva
- Nedůsledné, nehygienické a časově náročné vzorkování produktů
Výsledek
-
Zvýšená kvalita a frekvence vzorkování
-
Zkrácení doby strávené odběrem vzorků
Čištění
Výzva
- Dlouhé a nákladné cykly
- Vysoká spotřeba energie a chemikálií během čisticích sekvencí
Výsledek
- Prověřitelný systém na míru
- 30% úspora času čištění a spotřeby chemikálií
- Snížená energie pro horké (až 70 %) a studené CIP (až o 50 %)
- Optimální regenerace a opětovné použití čisticích kapalin
- Automatizovaný provoz
Celkový design studeného provozu
Výzva
- Bezpečný provoz velkých nádob (kvasnicové hospodářství, fermentace, tanky na světlé pivo)
Výsledek
- Integrované bezpečnostní systémy
- Konzistentní, opakovatelný a hygienický provoz
Výzva
- Optimální design studeného provozu
Výsledek
- Zamezení kontaminace
- Optimalizace čerpadel a vedení
- Optimalizace celého procesu a pomocných médií
- Zvýšená úroveň flexibility procesu
Otázky a odpovědi o studeném provozu
Otázka: Máte nějaké zkušenosti s navrhováním a stavbou plně automatizovaných (>1M HL) studených povozů, které jsou v podstatě bezobslužné?
Odpověď: Ano a věříme, že to je budoucnost.
Otázka: Jak u studeného chmelení na horní desce zabráníte mikrokontaminaci během chmelení?
Odpověď: Zajistíme CIP pro celý systém před a po chmelení.
Otázka: Jsou membránová čerpadla skutečně lepší pro sběr kvasnic ve srovnání s piškotovými čerpadly? Nebo jste zvolili membránová čerpadla kvůli hustým kvasnicím?
Odpověď: Vybrali jsme membránová čerpadla kvůli hustým kvasnicím a schopnosti membránového vzduchem poháněného čerpadla vytvářet sání.
Otázka: Jak můžeme sloučit propagátor kvasnic s nádrží na skladování kvasnic, vzhledem k tomu, že jsou vyžadovány určité změny, jako je míchání skladovaných kvasnic a možný problém, že během množení může dojít k riziku kontaminace míchadla?
Odpověď: Jakákoliv nádrž na skladování kvasnic může být použit jako propagátor kvasnic. Vyžaduje to však určité úpravy. Míchadla Alfa Laval Scandi Brew jsou plně čistitelná a schopná SIP.
Otázka: Pokud jde o provoz kvasnicového hospodářství, z vašeho návrhu a instalací vidím, že vstřikování sterilního vzduchu probíhá přes míchací hřídel. Jaká je výhoda tohoto provedení ve srovnání s tradičním vstřikováním do dna nádrže?
Odpověď: U společnosti Alfa Laval je tradiční a preferovanou možností vstřikování dutou hřídelí. Distribuce vzduchu těsně pod lopatkami míchadla pomáhá efektivně distribuovat vzduch v nádrži.
Otázka: Pokud jde o čerpadlo kvasnic, chápu, že jedno čerpadlo lze přesunout do blízkosti vypouštěné nádrže... Pevné čerpadlo někdy představuje problém kvůli dlouhému sacímu potrubí, což vede k problémům s vypouštěním, jako je stabilita průtoku. Jak se čerpadlo chová v této situaci, když je použito jedno pevné čerpadlo na kompletní blok tanků?
Odpověď: Opravdu záleží na uspořádání zařízení, typu čerpadla a typu kvasnic. Každý případ by měl být posouzen individuálně, aby se vybrala nejlepší možnost.
Otázka: Nabízíte služby modernizace/upgrade pro pivovary, které vyžadují upgrade stávajícího studeného provozu, pokud zákazník poskytne výpočty, které prokazují jasný obchodní případ z hlediska požadovaného ročního objemu?
Odpověď: Ano, nabízíme modernizace a upgrady.
Otázka: Máte energeticky účinná řešení pro studené provozy v dealkoholizačních závodech?
Odpověď: Ano, modul dealkoholizace a dealkoholizér Lowal.
Otázka: Vedlo použití jediného membránového čerpadla pro všechny nádrže přes průtokovou desku ke zpoždění? Mohlo by použití více čerpadel pomoci zvýšit produkci?
Odpověď: Použití jediného membránového čerpadla nevedlo ke zpoždění. Výrobní kapacita není ovlivněna efektivním vypouštěním. Bylo to relevantní pro efektivitu výroby a optimalizaci kvasnicového hospodářství.
Otázka: Jak upravujete své konstrukční sady P&ID, aby vyhovovaly potřebám každého zákazníka, a jakým typickým výzvám čelíte od zákazníků, kteří vědí, že máte sadu P&ID, ze které čerpáte?
Odpověď: Aplikujeme naše procesní a technické znalosti k přizpůsobení sad na základě individuálních potřeb zákazníka. Vysvětlení výhod hygienického designu, uspořádání a snadného ovládání je výzvou.
Otázka: Pokud jde o použití trubek s ohybem ve tvaru písmene U pro budoucí expanzi, objevují se u těchto trubek tlakové ztráty, které je třeba vzít v úvahu?
Odpověď: V každém ohybu dochází ke ztrátě tlaku, ať už trubka je nebo není instalována v expanzní smyčce. Alfa Laval používá speciální software pro výpočet jak tlakových ztrát, tak expanzních smyček.
Otázka: Jak je odkapávací miska pod maticí ventilů čistá během měsíců nebo let používání?
Odpověď: U ventilů Alfa Laval odolných proti smísení nedochází k únikům. Když se ventil otevírá nebo zavírá, nedochází během provozu ventilu k žádnému rozlití produktu, ani k žádnému úniku skrz únikovou komoru. V důsledku toho nezůstane při standardním provozu v odkapávacím zásobníku žádný produkt (kvasnice, pivo atd.). Pokud z nějakého důvodu ventil netěsní a produkt se nachází v odkapávacím zásobníku, lze jej po běžné údržbě ventilu ručně propláchnout. Do odkapávacího zásobníku lze nainstalovat volitelné čisticí rozprašovací trysky a včas je aktivovat.
Otázka: Jaký by byl podle vás nejlepší přechod ze sklepa s panely s přepojovacími koleny do poloautomatického sklepa s ohledem na různé kroky, které je třeba provést?
Odpověď: Doporučujeme začít se směrováním produktu, abyste zachovali ruční CIP a ruční směrování plynu. Pokud je sklep rozdělen na bloky, doporučujeme nejprve převést jeden blok na poloautomatický provoz a poté převádět další bloky, dokud nebudou převedeny všechny bloky.
Otázka: Zmínili jste, že tanky procházejí CIP za studena. Je to kvůli zásaditému nebo kyselému čištění? Pokud kvůli přítomnosti žíraviny, jak odventilujete nádobu před CIP?
Odpověď: Nádrže procházejí CIP za studena pro čištění louhem i kyselinou. Pro odventilování nádoby používáme dmychadla na dně pro odsátí CO2 z tanku a nahrazení jeho objemu ve válcových kónických tancích (CCT) sterilním vzduchem.
Otázka: Používáte obvykle zpětné ventily k ochraně potrubí před kontaminací, například potrubí pro odvzdušněnou vodu?
Odpověď: Ne, snažíme se z hygienických důvodů vyhnout použití zpětných ventilů v instalaci procesu pivovaru, zejména pro přepravu produktu. Trasy pro odvzdušněnou vodu vždy navrhujeme tak, abychom zajistili, že budou plně čistitelné horkým CIP a zaměřujeme se na správný funkční popis, abychom zabránili návratu produktu do potrubí odvzdušněné vody.
Otázka: Jak velký přebytečný prostor doporučujete při zřizování nového fermentačního sklepa pro budoucí rozšíření? 50 % kapacity nebo více?
Odpověď: Záleží na potřebách expanze a plánech růstu podniku. To znamená, že bychom doporučili minimální projektování s minimálním přebytečným prostorem 50 až 100 % stávajícího tankoviště.