Varna - výzvy a řešení
Průmyslové zařízení pro účinnost varny
Vysoká spotřeba energie, ztráty přísad, vysoká spotřeba vody a znehodnocování jsou jen některé z nejčastějších problémů při výrobě mladiny. Čištění a znečištění může také ovlivnit dobu procesu a pak je tu problém, co dělat s kalem a mlátem.
Alfa Laval nabízí mimořádná řešení běžných problémů, aby byla zajištěna účinnost a vynikající výkon v komerčním pivovarnictví.
Příprava mladiny
Výzva
- Příliš vlhké mláto
Řešení
- Odvodňování mláta pomocí dekantérů Alfa Laval
Výsledek
- Mláto odvodněné do 70% vlhkosti
Výzva
- Vysoká spotřeba energie
Řešení
- Systém rekuperace energie obsahující deskové výměníky tepla Alfa Laval
Výsledek
- Snížení energie až o 40 % opětovným využitím energie z vaření mladiny k ohřevu následných várek
Výzva
- Špatný přenos tepla v důsledku znečištění varné nádoby a špatného čištění
Výsledek
- Výměna vrtaných koulí za rotační tryskové hlavy, které usměrňují přitékající částice tak, aby čistily veškeré vnitřních povrchy varné nádoby, pomáhá zlepšit efektivitu a hygienu varny
Vířivka
Výzva
- Kvalita mladiny
- Ztráta mladiny
- Neefektivní sekvence separace kalu
- Kal je příliš mokrý, což způsobuje problémy během procesu i s likvidací
Výsledek
- Zlepšená čirost mladiny před ochlazením
- Snížení ztráty extraktu, protože kal zvyšuje celkový výnos
- Zkrácené doby procesu a lepší separace kalu
- Výrazně sušší kal (který může být prodáván jako přísada do krmiva pro zvířata)
- Menší riziko zanesení chladiče mladiny
- Snížené proplachování a spotřeba energie a vody mezi várkami