Varna - výzvy a řešení

Průmyslové zařízení pro účinnost varny

Vysoká spotřeba energie, ztráty přísad, vysoká spotřeba vody a znehodnocování jsou jen některé z nejčastějších problémů při výrobě mladiny. Čištění a znečištění může také ovlivnit dobu procesu a pak je tu problém, co dělat s kalem a mlátem.

Alfa Laval nabízí mimořádná řešení běžných problémů, aby byla zajištěna účinnost a vynikající výkon v komerčním pivovarnictví.

.

Příprava mladiny

Výzva

  • Příliš vlhké mláto

Řešení

Výsledek

  • Mláto odvodněné do 70% vlhkosti

Výzva

  • Vysoká spotřeba energie

Řešení

Výsledek

  • Snížení energie až o 40 % opětovným využitím energie z vaření mladiny k ohřevu následných várek

Výzva

  • Špatný přenos tepla v důsledku znečištění varné nádoby a špatného čištění

Výsledek

  • Výměna vrtaných koulí za rotační tryskové hlavy, které usměrňují přitékající částice tak, aby čistily veškeré vnitřních povrchy varné nádoby, pomáhá zlepšit efektivitu a hygienu varny
.

Vířivka

Výzva

  • Kvalita mladiny
  • Ztráta mladiny
  • Neefektivní sekvence separace kalu
  • Kal je příliš mokrý, což způsobuje problémy během procesu i s likvidací

Výsledek

  • Zlepšená čirost mladiny před ochlazením
  • Snížení ztráty extraktu, protože kal zvyšuje celkový výnos
  • Zkrácené doby procesu a lepší separace kalu
  • Výrazně sušší kal (který může být prodáván jako přísada do krmiva pro zvířata)
  • Menší riziko zanesení chladiče mladiny
  • Snížené proplachování a spotřeba energie a vody mezi várkami