Výroba cukru
Při výrobě a rafinaci dochází ke kontinuálnímu přenosu tepla do různých toků šťávy a z nich – od první šťávy až po finální melasu. Finanční rentabilita výroby cukru se odvíjí od energetických nákladů. Tepelná účinnost širokokanálových deskových výměníků tepla WideGap a deskových výparníků pomáhá výrobcům cukru maximalizovat kvalitu výrobků a minimalizovat provozní náklady a náklady na elektrickou energii.
Výrobní znalosti
Alfa Laval má více než čtyřicetileté zkušenosti ze spolupráce s cukrovary a se všemi aspekty přenosu a rekuperace tepla.
Moderní výměníky tepla a výrobní know-how
Použitím deskových výměníků tepla Alfa Laval velmi výrazně snížíte spotřebu energie svého závodu na výrobu cukru. Nabízíme jednotky, které plní různé požadavky na ohřev a chlazení – širokokanalové deskové výměníky tepla Widegap vhodné pro cukerné šťávy s obsahem vláken, standardní deskové výměníky tepla pro vyčištěnou šťávu, převařené šťávy, sirupy a melasu a také odpařovací systémy AlfaVap a kondenzátory AlfaCond.
Deskové výměníky tepla Alfa Laval používané ve výrobě cukru jsou sice mnohem menší než trubkové jednotky, jejich tepelná účinnost je však o 200 až 300 % větší. Finanční výhody se proto každou sezónu násobí.
Mezi další zařízení, která nabízíme pro cukrovarnictví, patří energeticky úsporné dekantační odstředivky a rotační objemová čerpadla.
Ke stažení
FAQ
Jaké jsou nejčastější dotazy našich zákazníků? Některé odpovědi vás mohou překvapit.