2020-04-20 Novinky - produkty

Představujeme Alfa Laval ThinkTop® V50 a V70

Společnost Alfa Laval odhalila novou, přepracovanou verzi produktu Alfa Laval ThinkTop® neboli nejprodávanější jednotky pro řízení hygienických ventilů používaných v mlékárenském, potravinářském, nápojovém, pivovarském a farmaceutickém průmyslu. Modely Alfa Laval ThinkTop V50 a V70, které tvoří druhou generaci prémiových řídicích jednotek, byly pomocí nejmodernějších technologií přepracovány tak, aby splňovaly potřeby zákazníků.

 

„Pečlivě jsme naslouchali přáním zákazníků, pokud jde o řídící jednotky,“ uvádí René Stietz, produktový manažer pro ventily a automatizaci v divizi společnosti Alfa Laval pro hygienické zpracování tekutin. „Úpravy modelové řady ThinkTop zásadně reagují na potřeby zákazníků, a jsou tedy velmi přínosné – jedná se například o rychlejší a intuitivnější nastavení při zachování životnosti i spolehlivosti.“ 

 

Nové řešení plní potřeby zákazníků

Nový ThinkTop Alfa Laval zákazníkům poprvé nabízí: rychlé a intuitivní nastavení a uvedení do provozu, vylepšenou 360° vizuální indikaci stavu (LED), kompaktnější a estetičtější design, funkci rázového čištění sedla (burst seat clean) a QR kód pro snadný přístup k podpůrným materiálům a přímé podpoře online.

 

  • Rychlé a intuitivní: Nová funkce automatického nastavení nabízí výrobcům rychlé a snadné uvedení do provozu – je až o 90 % rychlejší než u předchozí generace. Funkce nastavení za provozu v kombinaci s reálnou detekcí ventilů je zárukou dokonalého zvládnutí každé instalace.
  • Adaptabilní a inteligentní: Nové modely ThinkTop jsou kompatibilní se všemi ventily značky Alfa Laval, skvěle tedy poslouží i ve všech stávajících instalacích. Navíc jsou inteligentní. Jsou vybaveny automatickou diagnostikou s nepřetržitým provozem 24 hodin a 7 dní v týdnu, která sleduje a opravuje jednotlivé operace, a vylepšenou 360° vizuální indikací stavu (LED), díky níž mohou operátoři snadno sledovat stav ventilů z libovolného místa na pracovišti.
  • Odolné a spolehlivé: Nové modely ThinkTop se vyznačují stejně dlouhou životností a vysokou spolehlivostí jako první generace. Životnost a spolehlivost jednotek ThinkTop dále zvyšuje přemístění odvzdušňovacího otvoru, které vyrovnává tlak v jednotce a snižuje riziko vniknutí vody.
  • Estetický design: Nové, průmyslově minimalistické řešení krytu je velmi praktické, vyznačuje se čistými liniemi, krytem připevněným bez použití šroubů a přesnou geometrií, díky níž je toto řešení při téže výšce o 30 % kompaktnější než předchozí verze; nové modely ThinkTop se tak hodí i do prostorově těsných instalací. Uvnitř jednotky je osazena jediná, funkcemi nabitá řídicí deska se snímači, která se stará o řízení všech funkcí i komunikace ventilů; nejsou zapotřebí žádné adaptéry.
  • Technologie rázového čištění sedla „burst seat clean“: Ve chvíli, kdy dochází ke zdvihu a stlačení sedla ventilu, lze využít vysoce účinné aplikace sanitačního roztoku CIP. Díky tomuto optimalizovanému procesu se podařilo zásadně snížit spotřebu vody při použití čisticí technologie Cleaning-in-Place, a tím i náklady na čisticí prostředky až o 90 %.

Evoluční myšlení

Jednotka Alfa Laval ThinkTop byla uvedena na trh v roce 2000 jako technologický průlom, který se stal revolucí v oboru snímání a řízení hygienických ventilů. Nyní o téměř 20 let později přináší společnost Alfa Laval evoluční vylepšení prověřené technologie a radikálně mění její vzhled a funkce tak, aby dokázala reagovat na vývoj potřeb zákazníků a jejich náročné požadavky.

 

Nové modelové řady Alfa Laval ThinkTop V50 a V70 jsou připraveny splnit všechny požadavky týkající se ventilů a volí se dle požadovaného počtu solenoidových ventilů. Série ThinkTop V50 je určena pro produkty Alfa Laval DV-ST, škrticí ventily, jednosedlové ventily a ventily s dvojitým těsněním. Řada ThinkTop V70 splňuje požadavky všech těchto ventilů a dále též dvousedlových a speciálních ventilů značky Alfa Laval.

Alfa Laval ThinkTop V50 a V70 též splňují třídy ochrany IP66, IP67 a IP69K.

 

Další informace o modelech Alfa Laval ThinkTop V50 a V70 najdete na adrese www.alfalaval.cz/thinktop

 

 

Související informace: