2020-05-18 Novinky - produkty

Alfa Laval ThinkTop® IO-Link přináší rychlejší výměnu dat v reálném čase a vyšší výkon ventilů

Společnost Alfa Laval představuje Alfa Laval ThinkTop IO-Link – novou verzi druhé generace snímacích a řídicích jednotek pro hygienické ventily Alfa Laval ThinkTop V50 a V70. Uvnitř jednotky ThinkTop IO-Link se skrývá komunikační protokol Industry 4.0-ready, jehož cílem je zlepšit přímou komunikaci mezi inteligentními hygienickými ventily a pokročilými automatizačními systémy. Přináší tak možnost inteligentnějšího a pružnějšího řízení ventilů díky výměně dat v reálném čase, lepší diagnostice a jednodušší konfiguraci i řízení.

 

Nové snímací a řídicí jednotky ThinkTop IO-Link podporují inteligentní výrobu, neboť průmyslová odvětví od mlékárenství a výroby potravin a nápojů až po domácí kosmetiku a farmaceutický průmysl začínají investovat do technologií pro Industry 4.0 s cílem zvýšit kvalitu, efektivitu, bezpečnost a konkurenceschopnost.

 

„Díky tomuto systému je snadnější získávat, ukládat, analyzovat a v praxi používat užitečná data,“ uvádí René Stietz ze společnosti Alfa Laval. „Získáváte všechny vymoženosti nově modernizovaného systému Alfa Laval ThinkTop a navíc další cenné výhody, jako je více dat, vyšší produktivita a vyšší výnosy.“

 

 

Společnost Alfa Laval jako vždy promítá evoluční myšlení do svých snímacích a řídicích jednotek a ThinkTop IO-Link zde není výjimkou. Mezi hlavní nové funkce patří: rychlejší instalace díky praktickým konektorům M12 a automatický záznam doby trvání zdvihu hygienického ventilu, inteligentnější úpravy časování díky možnosti přiřadit prioritu kritickým datům, možnost snadno měnit parametry dat a procesů ze vzdáleného automatizačního systému a zlepšení jednotlivých operací díky pokročilejšímu ukládání, dostupnosti a analýze dat.

Stejně jako modelová řada ThinkTop V50 a V70 i ThinkTop IO-Link splňuje požadavky všech ventilů a je kompatibilní s modely Alfa Laval DV-ST, jednosedlovými, dvousedlovými nebo speciálními ventily i klapkami.

 

Další informace o modelu Alfa Laval ThinkTop

 

Související informace: