2022-05-31 Novinky - produkty

Představujeme novou řadu pájených výměníků tepla Alfa Laval AC540

Společnost Alfa Laval představila nový pájený deskový výměník tepla Alfa Laval AC540 na své první online konferenci Net-zero, kde uvedla nové, průkopnické myšlenky v oblasti řešení energetické účinnosti, čisté energie a oběhového hospodářství. V reakci na řadu změn, které ovlivňují rychle se rozvíjející svět chladiv, vyvinula společnost Alfa Laval řadu pájených deskových výměníků tepla Alfa Laval AC540, jejichž konstrukce je speciálně optimalizovaná pro práci s R32, oxidem uhličitým a dalšími chladivy s nízkým obsahem GWP.

 

Obavy o životní prostředí a legislativa zaměřená na řešení klimatických změn nutí odvětví chlazení a klimatizace zaměřit se na zvyšování výkonu a vyšší energetickou účinnost, a také přehodnotit výběr chladiv.

Jedním z klíčových aspektů řešení dopadu na klima je častější použití chladiv s nízkým GWP, včetně chladiv přírodních, jako jsou propan nebo hydrofluorované uhlovodíky (HFC), například R32. Dalším důležitým aspektem je snížení spotřeby energie na jednotku chlazení. Řada výměníků AC540 se zaměřuje na obojí, a to v rozsahu kW navrženém tak, aby splňoval požadavky výrobců systémů.

CO2 si na trhu také upevňuje svou pozici a stal se standardem pro komerční chladicí aplikace, například supermarkety, a nabízí výhody i v dalších aplikacích, jako jsou velkokapacitní chladicí zařízení a velká tepelná čerpadla.

Řada pájených deskových výměníků tepla AC540 byla navržena tak, aby tyto problémy řešila

Z hlediska velikosti, kapacity a pozice v naší nabídce zapadá řada výparníků AC540 mezi řadu AC502 a AC1000. Je ideální pro použití s chladičmi typu "multi-scroll" o výkonu 250–800 kW. Výparník je vysoký 750 mm a široký 400 mm a pracuje s celou škálou chladiv s vysokou hustotou a nízkým GWP.

Řada výměníků AC540 nabízí jedinečné, špičkové funkce včetně distribučního systému DynaStatic™, který lze optimalizovat pro konkrétní aplikaci a chladivo, nebo IceSafe, která usnadňuje ochranu před zamrznutím. Řada 540 je vybavena také technologiemi FlexFlow™ a PressureSecure, které umožňují spolehlivý provoz i při velmi vysokých tlacích.

„Společnost Alfa Laval masivně investuje do vývoje produktů a náš důraz na inovace je v této nové řadě pájených výměníků tepla opravdu znát. Jedinečná asymetrická konstrukce desek této řady umožňuje minimalizovat náplň výparníku a snižuje také tlakovou ztrátu na sekundární straně. Proto lze použít menší čerpadlo, které snižuje spotřebu elektřiny a tím i celkové náklady,“ podotýká Fredrik Ekström, ředitel obchodní jednotky pájené a tavně spojované výměníky tepla.

Řada 540 nabízí čtyři modely, které se vyrábějí v nejmodernějším závodu společnosti Alfa Laval v italském San Bonifaciu.

  • ACK540 je velkokapacitní jednotka s mimořádným tepelným výkonem, která je ideální pro odpařování v aplikacích vzduchotechniky a klimatizace.
  • Model ACH540 je konstrukčně podobný modelu ACK540, ale s výpočtovým tlakem 48 barů je vhodnější pro použití s chladivy s vysokou hustotou.
  • Model CBP540 lze použít jako zaplavený výparník s CO2, což umožňuje využít výhody deskové technologie v aplikacích, kde se tradičně používaly výhradně trubkové výměníky tepla.
  • Výparník ACP540 je optimalizovaný pro použití CO2. Funguje jako suchý výparník pro použití v subkritických kaskádových systémech.
Řada 540 je skvělým přírůstkem do komplexního portfolia efektivních, inovativních a udržitelných řešení společnosti Alfa Laval. A samozřejmě, stejně jako u všech našich produktů, je k dispozici podpora celosvětové sítě odborníků, kteří skutečně rozumí firemním potřebám našich zákazníků.“

Další informace o řadě pájených deskových výměníků tepla naleznete na adrese:

Pájené deskové výměníky tepla AC

 

AC540 heat exchanger
.

brazed_family_preview640x360.jpg

Mědí pájené deskové výměníky tepla Alfa Laval představují kompaktní, účinné a bezúdržbové řešení pro ohřev, chlazení, odpařování a kondenzaci v řadě aplikací.

Řešení pájených deskových výměníků tepla



 

 

Související informace: