Koncentrování piva a nápojů

Řešení Alfa Laval pro koncentraci piva a jiných nápojů odstraňují vodu z piva, vína a cidru po kvašení. Pomocí vysokotlakého a nízkoteplotního procesu reverzní osmózy vzniká vysoce kvalitní koncentrát. Nápojový koncentrát má po rehydrataci pro další prodej stejnou chuť, vůni a obsah alkoholu jako původní produkt. Dodavatelský řetězec založený na koncentrátech snižuje náklady na balení a přepravu. Zjednodušuje logistiku dodávek a snižuje dopad distribuce na životní prostředí

Bulk beer can 640x360

Snižte své náklady na logistiku a vylepšete svůj profil udržitelnosti pomocí vysoce kvalitních koncentrátů piva a jiných nápojů

  • Snížení přepravních nákladů díky zmenšení objemu přepravy koncentrátů piva a jiných nápojů
  • Nižší celkové náklady dodavatelského řetězce díky sníženým objemům koncentrátů piva a jiných nápojů pro balení, skladování a přepravu
  • Snížené požadavky na skladování v místě prodeje, jako jsou bary a restaurace
  • Po rehydrataci koncentrátu má pivo stejnou chuť, vůni a obsah alkoholu jako původní produkt.

Získejte komplexní řešení pro vaše potřeby koncentrace nápojů díky systémům Alfa Laval pro koncentraci piva a jiných nápojů. Tato kompaktní, spolehlivá a energeticky účinná řešení zvyšují efektivitu výroby, přepravy, skladování a čepování ve velkoobjemových balicích zařízeních a v místě prodeje. To se promítá do vyšší produktivity a výnosů, nižších investičních nákladů a udržitelnější distribuce.

Snižte náklady na hromadnou přepravu přibližně o 80 % a zároveň snižte uhlíkovou stopu svého dodavatelského řetězce pomocí systémů Alfa Laval pro koncentraci piva a jiných nápojů.

.

Senzorický příklad: čerstvě rekonstituováno

Revos Sanitized Client Sensory Data

                 Srovnání čerstvého piva a rekonstituovaného piva z koncentrátu Revos

 

 

 

 

Postup

  • Čerstvě rekonstituovaný ležák byl podroben podrobnému popisnému senzorickému skupinovému testování
  • Skóre bylo zprůměrováno z velké skupiny testujících

Výsledek

Senzorické skupinové testy zjistily minimální až žádné rozdíly mezi kontrolním (čerstvé pivo) a testovaným vzorkem (rekonstituované pivo)

.

Nepřetržitý proces koncentrace, hygienická konstrukce

Systémy Alfa Laval pro koncentraci piva a jiných nápojů obsahují patentované filtry s ultra jemnou strukturou membránových pórů, která umožňuje vodě snadno procházet a přitom v koncentrátu zadržuje alkohol, aroma, bílkoviny a cukry. Membránové filtry odolávají vysokým tlakům – umožňují vyšší míru koncentrace – a eliminují mrtvé zóny během čištění na místě (CIP). To se promítá do vyšší doby provozuschopnosti a vyšších standardů hygienické konstrukce s možností dokonalého čištění membrány.

 

Prostorově i energeticky úsporné systémy

Volba technologie reverzní osmózy pro koncentraci od společnosti Alfa Laval zaručuje prostorově úsporný systém s výrazně nižšími investičními náklady a energetickými požadavky než jiné technologie, jako jsou technologie zmrazování nebo přímé osmózy. Kromě toho systémy Alfa Laval pro koncentraci piva a jiných nápojů nevyžadují odplynění na vstupu, což zabraňuje ztrátě chuti.

 

Vyšší propustnost, nižší náklady

Optimalizace parametrů pro každý nápoj maximalizuje propustnost a výrazně snižuje ztráty produktu při zachování chuťového profilu produktu.

Použití Alfa Laval Revos 



 

Hromadná přeprava 

Úspora 5–15 eur za hl při cisternové přepravě 

 

Výčepní zařízení 

Výčepní sklep Revos: Umožňuje barům podávat pivo nebo jiné nápoje ze sudů s koncentrátem

Mobilní výčep Revos: Poskytuje kompaktní řešení servírování pro sezónní podniky

Princip funkce

 

 

Systémy Alfa Laval pro koncentraci piva a jiných nápojů využívají vysokotlaký proces reverzní osmózy při nízké teplotě. Provoz při tlacích nad 120 barů (1 700 psi) dosahuje vyššího faktoru koncentrace, což snižuje přepravované objemy a přepravní náklady.

Pro dosažení vysoce kvalitního koncentrátu protéká produkt patentovaným membránovým filtrem. Membrána díky velikosti a polaritě svých pórů propouští vodu, ale zabraňuje průchodu bílkovin, cukrů, aroma a alkoholu. Voda protéká membránou, zatímco nápoj proudící pod tlakem kolem membrány dosahuje vyšší koncentrace.

Systém Revos pro koncentraci ve 3D/VR

Prohlédněte si náš modul Revos pro koncentraci zblízka a ze všech stran. Prozkoumejte 3D model nebo se ponořte do prostoru pomocí vybavení pro virtuální realitu.

Revos640x360new
.

Odpovědi na otázky k systému Revos pro koncentraci

Zde najdete odpovědi na nejčastější otázky o systému Revos pro koncentraci.

cerveza industria ALfa Laval

Pilotní testování a pronájem systémů pro koncentraci piva a jiných nápojů

Vyzkoušejte systém Alfa Laval Revos pro koncentraci. Pošlete osm sudů svého piva nebo nápoje do jednoho ze dvou testovacích míst Alfa Laval (v USA nebo Dánsku) a zúčastněte se na místě testování a kontroly výsledků.

Můžete si také pronajmout a vyzkoušet komerční jednotku, abyste zjistili propustnost koncentrátů a kvalitu produktů ve vlastním provozu.

 

.

Služby

Potravinářské služby

Potravinářské služby Alfa Laval pomáhají rozšířit výkonnost vašich potravinářských systémů tím, že maximalizují výkonnost vašeho provozu. To vám umožní:

  • Neustále zlepšujte svůj provoz, abyste si udržovali konkurenční výhodu
  • Zaměřte se na dobu provozuschopnosti, optimalizaci a dostupnost
  • Maximalizujte návratnost investic v průběhu životního cyklu svých potravinářských systémů

Získejte podrobnější informace o naší nabídce služeb

process_men_ipad_joulestool.png

.

Použití

Získat cenovou nabídku

O jaké použití máte zájem? *
Máte zájem o webináře podle svých potřeb, pozvánky na budoucí akce a novinky o výrobcích a službách?

Tyto informace jsou uchovávány a zpracovávány v souladu s našimi zásadami ochrany osobních údajů.

Mohlo by vás také zajímat…