Koncentrování piva a nápojů
Řešení Alfa Laval pro koncentraci piva a jiných nápojů odstraňují vodu z piva, vína a cidru po kvašení. Pomocí vysokotlakého a nízkoteplotního procesu reverzní osmózy vzniká vysoce kvalitní koncentrát. Nápojový koncentrát má po rehydrataci pro další prodej stejnou chuť, vůni a obsah alkoholu jako původní produkt. Dodavatelský řetězec založený na koncentrátech snižuje náklady na balení a přepravu. Zjednodušuje logistiku dodávek a snižuje dopad distribuce na životní prostředí
Snižte své náklady na logistiku a vylepšete svůj profil udržitelnosti pomocí vysoce kvalitních koncentrátů piva a jiných nápojů
- Snížení přepravních nákladů díky zmenšení objemu přepravy koncentrátů piva a jiných nápojů
- Nižší celkové náklady dodavatelského řetězce díky sníženým objemům koncentrátů piva a jiných nápojů pro balení, skladování a přepravu
- Snížené požadavky na skladování v místě prodeje, jako jsou bary a restaurace
- Po rehydrataci koncentrátu má pivo stejnou chuť, vůni a obsah alkoholu jako původní produkt.
Získejte komplexní řešení pro vaše potřeby koncentrace nápojů díky systémům Alfa Laval pro koncentraci piva a jiných nápojů. Tato kompaktní, spolehlivá a energeticky účinná řešení zvyšují efektivitu výroby, přepravy, skladování a čepování ve velkoobjemových balicích zařízeních a v místě prodeje. To se promítá do vyšší produktivity a výnosů, nižších investičních nákladů a udržitelnější distribuce.
Snižte náklady na hromadnou přepravu přibližně o 80 % a zároveň snižte uhlíkovou stopu svého dodavatelského řetězce pomocí systémů Alfa Laval pro koncentraci piva a jiných nápojů.
Senzorický příklad: čerstvě rekonstituováno
Srovnání čerstvého piva a rekonstituovaného piva z koncentrátu Revos
Postup
- Čerstvě rekonstituovaný ležák byl podroben podrobnému popisnému senzorickému skupinovému testování
- Skóre bylo zprůměrováno z velké skupiny testujících
Výsledek
Senzorické skupinové testy zjistily minimální až žádné rozdíly mezi kontrolním (čerstvé pivo) a testovaným vzorkem (rekonstituované pivo)
Nepřetržitý proces koncentrace, hygienická konstrukce
Systémy Alfa Laval pro koncentraci piva a jiných nápojů obsahují patentované filtry s ultra jemnou strukturou membránových pórů, která umožňuje vodě snadno procházet a přitom v koncentrátu zadržuje alkohol, aroma, bílkoviny a cukry. Membránové filtry odolávají vysokým tlakům – umožňují vyšší míru koncentrace – a eliminují mrtvé zóny během čištění na místě (CIP). To se promítá do vyšší doby provozuschopnosti a vyšších standardů hygienické konstrukce s možností dokonalého čištění membrány.
Prostorově i energeticky úsporné systémy
Volba technologie reverzní osmózy pro koncentraci od společnosti Alfa Laval zaručuje prostorově úsporný systém s výrazně nižšími investičními náklady a energetickými požadavky než jiné technologie, jako jsou technologie zmrazování nebo přímé osmózy. Kromě toho systémy Alfa Laval pro koncentraci piva a jiných nápojů nevyžadují odplynění na vstupu, což zabraňuje ztrátě chuti.
Vyšší propustnost, nižší náklady
Optimalizace parametrů pro každý nápoj maximalizuje propustnost a výrazně snižuje ztráty produktu při zachování chuťového profilu produktu.
Použití Alfa Laval Revos
Hromadná přeprava
Úspora 5–15 eur za hl při cisternové přepravě
Výčepní zařízení
Výčepní sklep Revos: Umožňuje barům podávat pivo nebo jiné nápoje ze sudů s koncentrátem
Mobilní výčep Revos: Poskytuje kompaktní řešení servírování pro sezónní podniky
Princip funkce
Systémy Alfa Laval pro koncentraci piva a jiných nápojů využívají vysokotlaký proces reverzní osmózy při nízké teplotě. Provoz při tlacích nad 120 barů (1 700 psi) dosahuje vyššího faktoru koncentrace, což snižuje přepravované objemy a přepravní náklady.
Pro dosažení vysoce kvalitního koncentrátu protéká produkt patentovaným membránovým filtrem. Membrána díky velikosti a polaritě svých pórů propouští vodu, ale zabraňuje průchodu bílkovin, cukrů, aroma a alkoholu. Voda protéká membránou, zatímco nápoj proudící pod tlakem kolem membrány dosahuje vyšší koncentrace.
Systém Revos pro koncentraci ve 3D/VR
Prohlédněte si náš modul Revos pro koncentraci zblízka a ze všech stran. Prozkoumejte 3D model nebo se ponořte do prostoru pomocí vybavení pro virtuální realitu.
Odpovědi na otázky k systému Revos pro koncentraci
Zde najdete odpovědi na nejčastější otázky o systému Revos pro koncentraci.
Pilotní testování a pronájem systémů pro koncentraci piva a jiných nápojů
Vyzkoušejte systém Alfa Laval Revos pro koncentraci. Pošlete osm sudů svého piva nebo nápoje do jednoho ze dvou testovacích míst Alfa Laval (v USA nebo Dánsku) a zúčastněte se na místě testování a kontroly výsledků.
Můžete si také pronajmout a vyzkoušet komerční jednotku, abyste zjistili propustnost koncentrátů a kvalitu produktů ve vlastním provozu.
Servisní služby
Servisní služby pro potravinářský průmysl
Servisní služby Alfa Laval pomáhají rozšířit výkonnost vašich potravinářských systémů tím, že maximalizují výkonnost vašeho provozu. To vám umožní:
- Neustále zlepšovat svůj provoz, abyste si udržovali konkurenční výhodu
- Zaměřit se na dobu provozuschopnosti, optimalizaci a dostupnost
- Maximalizovat návratnost investic v průběhu životního cyklu svých potravinářských systémů
Získejte podrobnější informace o naší nabídce služeb