2018-12-12 Novinky - produkty

Sterilní filtrace piva Alfa Laval

Pivovarnická řešení Alfa Laval, od jednotlivých komponentů a procesních modulů až po projekty na klíč, jsou navrženy a vyrobeny tak, aby vašim pivovarům poskytovaly nejvyšší kontrolu. Naše řešení umožňují vyrábět jedinečné pivo vaší značky, zvyšují vaše výnosy a snižují množství odpadu.

Z naší kompletní nabídky bychom nyní chtěli představit sterilní filtraci piva Alfa Laval, která je k dispozici jak pro komerční, tak pro průmyslové pivovarnictví.

Sterilní filtrace piva je membránová filtrace sloužící k odstranění veškerých bakterií snižujících kvalitu piva, která zajišťuje jeho mikrobiologickou stabilitu.

Čiré filtrované pivo, které je dočasně uskladněno v pivních tancích BBT a obvykle se následně plní do lahví, plechovek nebo sudů, musí být před konečnou spotřebou mikrobiologicky stabilizováno. Jako alternativu k velmi dobře známé tunelové nebo průtokové pasterizaci lze použít sterilní filtraci, která na rozdíl od pasterizace neprovádí pouze deaktivaci bakterií, ale kompletně je z piva odstraňuje.

Unikátní membrána speciálně navržená pro sterilní filtraci piva je specifická svou strukturou, proteinovou adsorpcí, mikrobiologickou retencí a chemickou kompatibilitou. Všechny tyto charakteristiky jsou nezbytné pro vysoké průtoky, životnost patrony a kvalitu produktu.

Co Vám nabídneme?

Alfa Laval dodává plně automatizované modulární filtrační systémy podle potřeb zákazníka, včetně poradenství v oblasti integrace a souvisejícího technického vybavení. Rozsah naší dodávky může zahrnovat veškeré typické služby, jako je dohled nad mechanickými a elektromontážními pracemi, mechanická a elektrická instalace i uvedení do provozu. 

Alfa Laval nabízí 3 hlavní konfigurace: jednoduché, dvojité a trojité linky, z nichž každá má až 3 průchozí linky piva, která vždy obsluhuje samostatný plnicí stroj.

Lze zajistit i vlastní design vycházející ze specifických potřeb procesu nebo prostorových požadavků.

Výhody

  • nejvyšší retence bakterií uvnitř patron na trhu
  • dlouhá životnost patrony
  • krátké čistění CIP s proplachem vodou nebo jednoduchým NaOH
  • validace procesu – testování integrity
  • nízké ztráty produktu
  • nízký nárůst O2
  • řešení bez úniků v celé konstrukci
  • nízký instalační prostor, bez vyrovnávací nádrže
  • flexibilita při konfiguraci a integraci
  • rozšiřitelnost

Použití v minipivovarech

Pro zákazníky z řad minipivovarů jsme vyvinuli nízkokapacitní manuální filtrační jednotku, která ve standardní velikosti dokáže zpracovat průtok až 40 hl/h. 

Malá kapacita a ruční ovládání znamenají sice pro obsluhu více práce při přípravě, nicméně kvalita a bezpečnost piva je stejně dobrá jako u plně automatizovaných zařízení.

Na vyžádání můžeme filtrační jednotku dimenzovat na požadovanou kapacitu.

Servis a služby

Filtrace je citlivá na filtrovaný produkt, nástroje a procesy. Proto je potřeba dbát velký důraz na čistitelnost.

Plně automatizovaný systém sterilní filtrace piva obsahuje vyhrazenou jednotku CIP složenou z několika ventilů, čerpadla a deskového výměníku tepla.

Sartocool PS je membrána vyvinutá pro filtraci piva

Jádrem každého filtračního systému je membrána, kolem níž je celý systém navržen a vybudován. Specifika každé membrány rozhodují o výpočtech kapacity a o čisticích postupech.

Membránu používanou v jednotkách pro sterilní filtraci piva Alfa Laval vyrábí německá firma Sartorius Stedim Biotech a dodává se pod obchodním názvem  Sartocool PS. Jedná se o unikátní membránu speciálně navrženou pro sterilní filtraci piva.

Tato membrána je specifická svou strukturou, proteinovou adsorpcí, mikrobiologickou retencí a chemickou kompatibilitou. Všechny tyto charakteristiky jsou nezbytné pro vysoké průtoky, životnost patrony a kvalitu produktu.

Sartocool PS se dodává ve formě patrony, která se skládá z vnitřního jádra, vnější klece a redukce pro instalaci do tělesa filtru. Každá patrona obsahuje skládanou velkoplošnou polyethersulfonovou membránu, která je pro lepší využití prostoru svinutá.

beer sterile filtration monoline 640x360

Další informace

Kontakty a zajímavosti

V případě zájmu nás kontaktujte kliknutím na odkaz níže.


Odeslat žádost e-mailem 

 

V případě, že byste se chtěli dozvědět více o našem kompletním portfoliu pro pivovary, navštivte naše centrální stránky věnované pivovarům (pouze v EN).

Výroba piva 

Sterilní filtraci piva

 

Související informace: