2021-10-14 Novinky - produkty

4 průmyslové trendy, které ovlivňují budoucnost výroby margarínu

Světové trhy s margarínem rostou a existují 4 hlavní trendy, které je ovlivňují.

1. Růst populace

A_lot_of_food_at_the_party.jpg

Jak všichni víme, světová populace se rozšiřuje a v důsledku toho přibývá hladových krků. Regiony, ve kterých se konzumuje veganská a vegetarianská strava, také zaznamenaly výrazný nárůst počtu obyvatel. Poptávka po potravinách rostlinného původu roste spolu s poptávkou po náhradách másla.

Navíc světová populace rychle stárne. Očekává se, že do roku 2050 se počet lidí ve věku 65 let a více zdvojnásobí. Nárůst populace přispěje k významným změnám ve spotřebě potravin se zaměřením na zdravější alternativy. Příkladem je margarín prospěšný pro srdce.  

2. Trh s průmyslovými margaríny

cake.jpg

Vedle koncových zákazníků se o větší využívání margarínu jako cenově dostupné, udržitelné a zdravější složky zajímá také mnoho výrobců potravin. Pekárny a výrobci cukrovinek považují tuto náhradu másla za lepší alternativu, která uspokojí přání jejich zákazníků po výrobcích založených na složkách s těmito vlastnostmi.

3. Zdraví a wellness

Fruit and vegetable processing640x360.jpg

Společnost, ať už mladí nebo staří, chtějí ve skutečnosti vést zdravější životní styl. To znamená, že tito spotřebitelé, kteří dbají na své zdraví, dávají přednost potravinám s nízkým obsahem tuku, cholesterolu a kalorií. Navíc zdravotní výhody veganské a vegetariánské stravy rovněž zvyšují poptávku po potravinách rostlinného původu. Margaríny na rostlinné bázi s nízkým obsahem cholesterolu jsou odpovědí pro ty, kterým velmi záleží na jejich zdraví a kteří mají dostatečnou kupní sílu, aby se mohli rozhodnout.

4. Udržitelnost

Alfa Laval sustainability_640x360.jpg

Kromě lidského zdraví se lidé stále více zajímají také o zdraví planety. Vzhledem k tomu, že potraviny rostlinného původu mají ve srovnání s potravinami živočišného původu menší uhlíkovou stopu, stále více lidí přechází na bezmasé alternativy pro dobrou věc.  

Také potravinářské značky se z různých důvodů více zaměřují na udržitelnost. Zaprvé, jejich zákazníci jsou stále uvědomělejší, pokud jde o životní prostředí a jejich nákupní rozhodnutí může být ovlivněno přístupem jednotlivých potravinářských značek k životnímu prostředí. Za druhé, světoví lídři zavádějí stále přísnější legislativu týkající se výrobních metod, které mají negativní dopad na planetu. Společnosti vyrábějící potraviny musí najít způsoby, jak tato očekávání zákazníků a legislativy splnit.

Výroba margarínu na rostlinné bázi je již nyní udržitelnější než výroba potravin živočišného původu. A výrobou margarínu ještě udržitelnějším způsobem se mohou společnosti označit za společensky odpovědnější.     

 

margarine 640x360

Chcete využít tento rostoucí trh?

Také se zabýváte výrobou margarínu? Zajímáte se o spíš o výrobní linku nebo její navazující investiční možnost z rafinace a zpracování úprav tuků? Chcete vyrábět lahodnou pomazánku s menší spotřebou vody a energie, což znamená - menší uhlíkovou stopu a nižší provozní náklady.

Přečtěte si více o zpracování výroby margarínu

Související informace: