2022-04-20 Novinky - produkty

Moderní továrna společnosti Alfa Laval v San Bonifacio je otevřena pro zákazníky

Továrnu na výrobu pájených deskových výměníků tepla Alfa Laval v italském San Bonifaciu slavnostně otevřelo vedení a představenstvo společnosti Alfa Laval v září během výroční konference Strategy days. Tato nová zařízení, která jsou důležitou součástí strategie Industry 4.0 společnosti Alfa Laval, kombinují špičkové inovace s rekordní výrobní kapacitou.

Dnešní odpověď na zítřejší výzvy v oblasti energetické transformace

Nová továrna v San Bonifacio bude hrát důležitou roli při plnění závazku společnosti Alfa Laval v oblasti čisté energie. Je to náročný cíl, kterého nelze dosáhnout, pokud společnost Alfa Laval nepomůže svým zákazníkům rozvíjet jejich podnikání a odklonit se od fosilních paliv a zároveň tito zákazníci nepomohou svým vlastním zákazníkům - a planetě - udělat totéž.

Dveře k ekologičtější energii jsou otevřené. To je i naše pozvánka pro naše zákazníky.

Potřeba energeticky úsporných tepelných zařízení rychle roste díky rostoucí poptávce po účinných a udržitelných řešeních v oblasti tepelných čerpadel, klimatizace a chlazení. Společnost Alfa Laval je připravena tuto poptávku uspokojit, a proto se víc zaměřuje na vývoj technologií na bázi vodíku pro tato globální průmyslová odvětví.

Na této cestě vytváříme produktivnější spolupráci. "Příslibem nového závodu v San Bonifacio je, že budeme pokračovat v pokroku v tepelných inovacích a poskytovat zákazníkům novou úroveň zkušeností," říká Fredrik Ekström, prezident obchodní jednotky pájených a tavně spojovaných výměníků tepla. "Naše nové prostory toho nabídnou mnoho. Nejenže budujeme kapacitu, ale také spolupráci se zákazníky. Továrna je již nyní větší a plně automatizovaná než její předchůdkyně v Alonte a areál má dostatečný prostor a investiční povolení pro další růst.

Nová zařízení nabízejí nové možnosti - abychom mohli vytvořit lepší budoucnost již dnes.

Společnost Alfa Laval ví, že dnešní zákazníci hledají dodavatele, kteří se zaměřují na zvyšování energetické účinnosti v celém výrobním řetězci, nejen v hotovém výrobku. Proto jsme z našeho závodu v San Bonifacio udělali výkladní skříň možností. Kromě nových nakládacích ramp a interní logistiky bez vysokozdvižných vozíků se může pochlubit také výrazně zvýšenou kapacitou a digitalizovaným systémem řízení skladu, který dohlíží na tok materiálu a zboží.

Jako nejmodernější a nejudržitelnější zařízení společnosti Alfa Laval zahrnuje školicí středisko na místě a schopnost vyrábět 1 MW energie ze solárních panelů na střeše. Jeho součástí je také supermoderní laboratoř zaměřená na vývoj obnovitelných/udržitelných technologií budoucnosti a dalších špičkových produktů, včetně hořlavých chladiv a chladiv s nízkým GWP, která mohou pomoci odvětví výměny tepla, klimatizace a chlazení přejít od chladiv s vysokým GWP. Úspěch tohoto závodu poskytne plán pro další vývoj. "Naším cílem je stát se referenčním centrem pro vytváření udržitelné společnosti a spolupracovat s novými talenty, novými univerzitami, novými společnostmi a novými partnery na vývoji inovativních technologií, které mohou podpořit celosvětový přechod na čistou energii," říká Matteo Munari, vedoucí oddělení technologického vývoje.

S ohledem na naše zákazníky přináší Alfa Laval budoucnost výroby pro dnešní výzvy.

"Automatizací mnoha našich procesů a logistiky a digitalizací komunikace ve výrobním závodě jsme dosáhli plynulejšího a spolehlivějšího pracovního procesu," říká Massimo Balestrini, viceprezident pro provoz a prezident produktové skupiny BHE/FHE & WHE. "Zvýšení rychlosti, bezpečnosti a kvality této chytré továrny bude přínosem pro všechny. Srdečně zveme všechny naše zákazníky, aby se k nám připojili na prohlídku. Společně můžeme rozvíjet sortiment výrobků zítřka, podpořit globální přechod na čistou energii - a současně řešit výzvy, kterým svět čelí."

Továrna San Bonifacio je nyní otevřena pro naše zákazníky, kteří si ji mohou prohlédnout.

 

Fakta ve zkratce: Alfa Laval v San Bonifacio

Umístění: San Bonifacio, Verona, Itálie
Celková plocha pozemku: 31,000 m2
Výrobní plocha a logistika: 13,400 m2
Kancelářské a laboratorní prostory: 6,000 m2
Certifikace: ISO 9001, 14001, 45001, 50001 a 55001, PED, ASME a UL.

brazed_family_preview640x360.jpg

Mědí pájené deskové výměníky tepla Alfa Laval představují kompaktní, účinné a bezúdržbové řešení pro ohřev, chlazení, odpařování a kondenzaci v řadě aplikací.

Řešení pájených deskových výměníků tepla



Související informace: