2022-02-22 Novinky - produkty

Tohle je vítězství! Alfa Laval přispěla vytvořit čistou a zelenou proměnu pro pekingské sportoviště Capital Gymnasium

Do Pekingu se sjeli sportovci z celého světa na zimní Olympijské hry 2022, aby si "vybojovali zlato". Kromě ambiciózní honby za medailemi si Organizační výbor olympijských her v Pekingu stanovil také ambiciózní cíl uspořádat nejekologičtější zimní olympijské hry v historii, s nejnižší uhlíkovou stopou. Společnost Alfa Laval je na místě, aby pomohla.

Historická tělocvična Capital Gymnasium v Pekingu, původně postavená v roce 1968, je nyní jedním z nejzelenějších klenotů v nízkouhlíkové koruně Číny. S plným využitím stávajících zařízení byl stadion přestavěn na multifunkční ledovou plochu, která využívá přímé transkritické chlazení oxidem uhličitým, což je nejekologičtější technologie výroby ledu, která je v současnosti dostupná kdekoli na světě. Tento typ chladicího systému nabízí výjimečnou účinnost výměny tepla, která splňuje přísné požadavky stanovené čínským organizačním výborem olympijských her.

Společnost Alfa Laval dodala pro systém výroby ledu v parku Capital Gymnasium více než 50 ultravysokotlakých deskových pájených výměníků tepla řady AXP. Tyto pájené deskové výměníky tepla jsou optimalizovány pro práci s chladivy CO2 a nabízejí kompaktní konstrukci, snadnou instalaci a nejvyšší možné bezpečnostní standardy. Navíc jsou bezúdržbové.

Pájené deskové výměníky AXP umožňují regulovat rozdíl teplot mezi ledovými plochami v rozmezí 0,5 stupně. Bonusem navíc je, že při procesu chlazení vzniká velké množství vysoce kvalitního odpadního tepla, které je následně rekuperováno vícestupňovým rekuperačním systémem a využíváno k výrobě tepla z okolního prostředí a teplé vody v místě konání akce, čímž dochází k ještě větší úspoře energie. Tento systém lze doplnit odpovídajícími regenerátory apod. pro další zvýšení účinnosti.

Olympijské hry v Pekingu jsou první v historii, kde se ve velkém měřítku používají chladiva na bázi oxidu uhličitého. Sedm z patnácti ledových ploch v místech konání soutěží využívá tuto nejmodernější technologii výroby ledu, z nichž pět se nachází v Capital Gymnasium.

V průběhu zimních olympijských her 2022 se v sportovní hale Capital Gymnasium v Pekingu uskutečnilo 17 soutěžních dnů v rychlobruslení na krátké dráze a krasobruslení, kde sportovci bojovali o 14 zlatých medailí.

Přečtěte si více o produktové řadě AXP od společnosti Alfa Laval.


Alfa Laval - AXP

 

It’s a winner! Alfa Laval helps create a clean, green makeover for Beijing’s Capital Gymnasium
.
AXP82 vignette

Související informace: