2020-10-13 Novinky - produkty

Společnost Alfa Laval rozšiřuje modelovou řadu rotačních čerpadel Optilobe

Společnost Alfa Laval rozšiřuje modelovou řadu rotačních čerpadel v reakci na poptávku po hygienických procesech s nižším průtokem a vyšší výrobní kapacitou.

Alfa Laval oznamuje zavedení dvou nových velikostí pro rámy a volitelných čelních krytů pro ohřev/chlazení, jimiž doplňuje širokou nabídku rotačních čerpadel modelové řady Alfa Laval OptiLobe. Vzhledem k poptávce po menších i větších hygienických čerpadlech, která by zvládala nízký průtok, přináší OptiLobe 10 a OptiLobe 50 do modelové řady čtyři nové přírůstky. Volitelné čelní kryty pro ohřev/chlazení umožňují celou řadu různých uplatnění těchto špičkových hygienických čerpadel za příznivou cenu. Stejně jako ostatní čerpadla této modelové řady jsou i čerpadla OptiLobe navržena pro obecné hygienické použití v potravinářském, mlékárenském, nápojovém a kosmetickém průmysly a v odvětví péče o domácnost.

Doplněním modelů Alfa Laval OptiLobe 10 a OptiLobe 50 rozšiřuje společnost Alfa Laval svoji osvědčenou řadu rotačních čerpadel OptiLobe tak, aby mohla vyhovět výrobcům požadujícím taková řešení pro manipulaci s tekutinami, která se vyznačují vyšší procesní flexibilitou a vyšší provozní spolehlivostí při nižším průtoku a vyšší výrobní kapacitě. Celkem čtyři nové modely čerpadel ve dvou nových velikostech rámu nabízejí uživatelům menší i větší kapacitu, než bylo dosud v nabídce.

„Vývoj trhu ukazuje na potřebu nákladově efektivních hygienických rotačních čerpadel, která budou zvládat nižší i vyšší průtoky a současně stále splňovat nejnovější kvalitativní a hygienické normy,“ uvádí Leonardo Morabito, manažer pro portfolio a projekty divize Čerpadel pro manipulaci s hygienickými tekutinami (Pumps, Hygienic Fluid Handling) ve společnosti Alfa Laval. „Modely OptiLobe 10 a 50 jsou odpovědí na tuto poptávku. Nové velikosti a provedení budou s největší pravděpodobností velkým přínosem pro každého uživatele, pro nějž je klíčová hygienická manipulace.“

Tentýž propracovaný hygienický design

Stejně jako všechna ostatní čerpadla modelové řady Alfa Laval OptiLobe i nové modely hygienických čerpadel Alfa Laval OptiLobe 10 a OptiLobe 50 splňují mezinárodní normy včetně směrnic EHEDG a standardů 3-A a FDA. Čerpadla jsou vybavena celonerezovým vnějším krytem, ložiskovým tělesem z jednoho kusu a masivní převodovkou s robustními hřídeli, svěrnými spojeními a kuželíkovými ložisky. Jsou navržena pro přímé čištění metodou Cleaning-in-Place (CIP) i sterilizaci postupem Sterilization-in-Place (SIP). Kromě čerpadla umožňují snadné vypuštění, díky čemuž nedochází k zachycení produktu, zvyšuje recyklovatelnost a snižuje riziko množení bakterií během odstávky čerpadla.

Vysoká procesní flexibilita

Čerpadla Alfa Laval OptiLobe nabízejí spolehlivý přenos tekutin a šetrnou manipulaci s produkty v kombinaci s nízkým pulzačním zatížením, nízkým smykovým zatížením a nízkou hlučností. Vstupní a výstupní otvory ve svislé nebo vodorovné poloze zvyšují procesní flexibilitu a umožňují univerzální montáž plně dle konkrétní potřeby na daném pracovišti.

Doplněním těchto nových čerpadel nabízí nyní společnost Alfa Laval v modelové řadě rotačních čerpadel OptiLobe celkem 10 modelů v pěti velikostech rámu (10, 20, 30, 40 a 50). Všech 10 modelů těchto čerpadel umožňuje nákladově efektivní provoz při diferenčních tlacích 8 barů.

Pro celou modelovou řadu rotačních čerpadel Alfa Laval OptiLobe jsou nyní k dispozici také volitelné čelní kryty pro ohřev/chlazení. Čelní kryty umožňují uživatelům využít přednosti a úsporné vlastnosti čerpadel v procesech, které vyžadují přenos produktu při nízkém až vysokém objemu a diferenčním tlaku 8 barů. Tato možnost skvěle poslouží u procesů, při nichž mají produkty sklon k tvrdnutí za nízkých teplot, jako jsou cukerné roztoky, máslo a margaríny, marmelády, tělová mléka, gely, tekuté kosmetické přípravky a další produkty. Čelními kryty lze snadno dovybavit i dřívější čerpadla.

Servis a spolehlivost

Provoz čerpadla Alfa Laval OptiLobe je díky robustní konstrukci převodovky jednoduchý a spolehlivý. Těsnění s čelní instalací a samostatným nastavením se snadno osazují a udržují; při opravách a kontrolách není nutné demontovat pouzdro rotoru. Vysoké tolerance všech součástí stroje jsou zárukou jejich plné zaměnitelnosti bez nutnosti značení nebo kalibrace časování. Tím se snižují náklady na údržbu i doba odstávky a optimalizuje se doba produktivního provozu. To vše umožňuje jednodušší údržbu, optimalizaci zásob náhradních dílů a podstatné snížení celkových nákladů na údržbu.

Součást širokého portfolia čerpadel

Společnost Alfa Laval nabízí kompletní řadu hygienických čerpadel, která vycházejí vstříc požadavkům zákazníků z hlediska kvality výrobků, efektivity procesů a snadné údržby a servisu. Ucelená řada čerpadel pro hygienické použití nachází uplatnění v odvětví mlékárenství, potravinářství, výroby nápojů, péče o domácnost, kosmetiky, biotechnologií a farmaceutickém průmyslu. Modely Alfa Laval OptiLobe jsou jako součást skupiny rotačních čerpadel pečlivě navrženy tak, aby poskytovaly optimální procesní výkon, spolehlivý provoz a příznivé hodnoty energetické účinnosti v náročných aplikacích. Tato všestranná čerpadla jsou skvělou volbou pro použití tam, kde je zapotřebí šetrná manipulace s produkty a snadná údržba.

Alfa Laval SRU

Alfa Laval SX

Alfa Laval SX UltraPure

Další informace najdete na stránkách společnosti Alfa Laval věnovaných rotačním čerpadlům OptiLobe. Modelová řada čerpadel Alfa Laval doplňuje kompletní řadu hydrostatických čerpadel Alfa Laval, kterou tvoří také obvodová pístová čerpadla a dvouvřetenová čerpadla. Společnost Alfa Laval tak může nabízet optimální řešení čerpadla pro každý proces dle přání zákazníka.

 

 

Štítky

Vše
Optilobe rotary lobe pump

Více informací o produktu

Související informace: