2020-02-22 Novinky - produkty

Přehled plnících systémů pro každou potřebu: balení do Bag-in-Box

Zachyťte chuť a čerstvost ve flexibilním a praktickém balení nazývaném bag-in-box. Alfa Laval a produkty Astepo přinášejí pohodlný způsob plnění a balení potravin či nápojů.

 

Bag-in-box je praktický způsob balení, který přitahuje více a více zákazníků díky různým výhodám:

  • dlouhá doba skladování díky sterilnímu plnění a nepropustným fóliím, což zaručuje konstantní kvalitu produktu,
  • ideální pro širokou škálu nápojových a potravinářských výrobků, mléčných a nemléčných výrobků, včetně viskózních výrobků a výrobků s vlákny, semínky a kusy, a to díky speciálnímu způsobu plnění,
  • pohodlí a flexibilita díky různým koncovkám pro jednu nebo více dávkovacích jednotek včetně chlazených (nebo ohřívaných) produktů.

 

Aplikace

Typickými aplikacemi plnících systémů jsou ovocné šťávy, mléko, víno, ale kromě nápojů k přímé spotřebě, najdou plnící systémy Alfa Laval využití i pro: koncentráty, sirupy a smoothies, smetanu do kávy, ochucené mléka a zmrzliny, vejce v tekuté formě, sýrové omáčky, polévky, salsy či kečupy ... a to je jen výběr produktů, které je momentálně možné balit a skladovat v bag-in-box.

Ať už potřebujete 3L balení pro spotřebitelský trh, 3 až 20L balení pro stravovací zařízení či hotely, nebo 200 - 1000L balení pro průmyslové použití, Alfa Laval vám poskytne řešení, které je navíc kompatibilní se širokou škálou pytlů a typů uzávěrů od všech hlavních dodavatelů, jako např .: Scholle, Goglio, Smurfit Kappa nebo Aran.

 

Alfa Laval nabízí široké portfolio plnících systémů podle vašich potřeb:

  • Aseptické nebo neaseptické
  • Manuální vkládání pytlů pod plnící hlavici nebo automatické
  • Manuální vkládání pytlů do kartonu nebo automatické

Společnost Astepo se připojila k Alfa Laval v roce 2010. Její plnící systémy do bag-in-box byly vyvinuty a stále jsou vyráběny v italské Parmě od roku 1986 a od té doby se na celém světě prodalo více než 1300 aseptických plnicích hlav.

Plnicí systémy Astepo mohou být dodávány samostatně nebo jako součást kompletního integrovaného systému s nádržemi, kartónovací systémem a moduly na pasterizaci a míchání.

JAK FUNGUJÍ PLNÍCÍ SYSTÉMY BAG-IN-BOX?

 


Přehled našich produktů

Aseptické plnící systémy

Kompaktní aseptická plnička

Kompaktní aseptické plnicí stroje jsou obzvláště vhodné k plnění tekutin (jako jsou ovocné šťávy připravené ke konzumaci), hustých, nízkokyselých potravin a nápojů (například mléko, ochucené mléko, mléčné koktejly a poháry, rostlinné a masové výtažky) a viskózních produktů obsahujících pevné částice (jako jsou ovocné, citrusové a rajčatové koncentráty, sirupy a extrakty).

Více informací

Vysokorychlostní aseptický plnicí systém na výrobky s nízkou kyselostí

Aseptické plnicí stroje Alfa Laval Astepo HS-LA pro technologii bag-in-box jsou ideální k balení potravin a nápojů, které mají buď vysokou nebo nízkou kyselost (pH < 4,5 a pH > 4,5), a to o kapacitě až do 12 000 litrů za hodinu.

Více informací

Aseptický plnicí systém pro zkušební provozy

Aseptický plnicí systém Pilot pro technologii bag-in-box a bag-in-drum určený pro použití v laboratorních/pilotních aplikacích i pro odběr sterilních vzorků v aseptických průmyslových zařízeních.  Malé a kompaktní aseptické plnicí zařízení je k dispozici pro sterilní elastické igelitové vaky o objemu 1 až 10 litrů a 200 litrů typu bag-in-box. Systém PTAF je k dispozici s dvoupalcovým plnicím ventilem pro potravinářské výrobky, které obsahují kousky a pevné částice a/nebo jednopalcový ventil pro tekuté produkty, husté a viskózní. Je také ideální pro použití s ​​produkty s nízkým obsahem kyseliny (typicky mléčného typu).

Více informací

Aseptický plnicí systém pro tisícilitrové pytle

Plnicí zařízení TAF je speciálně navrženo tak, aby plnilo vaky o objemu 1000 litrů v paletovatelných nádobách. Pomocí příslušného doplňkového vybavení a příslušenství je možné tyto jednotky použít také k plnění:

  • Vaků o objemu 220 litrů v bubnech
  • Vaků o objemu 5–20 litrů
  • 4 vaků o objemu 220 litrů v bubnech na paletách

Vaků 240/400 litrů v kartonových krabicích, dvojitých nádobách nebo speciálních provedeních

Více informací

 

Neaseptické plnící systémy

Astepo Grande

Neaseptické plnicí systémy pro technologii bag-in-box Alfa Laval Astepo Grande se po celém světě používají k plnění vaků tekutinami, jako je víno, voda a další produkty s dlouhou skladovatelností, hustými omáčkami, jako je majonéza a rajčatový kečup, směsnými produkty, sirupy a rostlinnými oleji.

K dispozici jsou také speciální verze pro výrobní linky se zvláštními hygienickými požadavky a zvláštními požadavky na flexibilitu.

Více informací

Astepo neaseptická plnička

Systémy pro neaseptické čisté plnění (C.F.) Alfa Laval Astepo jsou rozšířené v celém potravinářském a mlékárenském průmyslu. Jsou ideální k balení tekutin obsahujících mléko, ochucené mléko, mléčné koktejly a poháry, které musí být uchovávány v chladničkách, a dále hustých, viskózních produktů (často obsahujících malé částice), jako je kečup, majonéza a omáčky, trvanlivé sirupy a výtažky.

Více informací

Astepo Piccolo

Plnicí zařízení Piccolo je automatická volumetrická plnicí jednotka vaků pro technologii bag-in-box s jednopalcovou koncovkou a manuálním vkládáním vaků. Je ideální k použití se širokou škálou čerpatelných produktů – tekutých i viskózních, potravin i nepotravin.

Více informací

Moduly pro systémy bag-in-box

Astepo Combibox - kartonovací stroj

Systém Combibox nabízí prostorově úsporný design se třemi stroji v jednom rámu: formátovací stroj, vkládací stroj a zařízení na zavírání krabic.

Více informací

 

 

Compact aseptic filler 640x360jpg

Webinář

BIB webinar post.jpg

Máte zájem dozvědet se více o plnících systémech Bag-in-Box v mlékárenství? Ozvěte se nám na e-mail pavel.riemel@alfalaval.com

 


Související informace: