Studený provoz - výzvy a řešení

Yeast management and fermentation

Kvasnicové hospodářství a fermentace jsou základní součástí studeného provozu. Zařízení, které zabrání kontaminaci a zajistí vysokou životaschopnost kvasnic, je nezbytné pro konzistentní, spolehlivý a efektivní proces fermentace.

fermentation 640x360

Výzvy

  • Vysoké náklady
  • Spoléhání se na komerční kvasnicové kmeny
  • Omezená příležitost pro kreativitu

Řešení

Výsledek

  • Schopnost rehydratovat, množit a znovu použít kvasnice
  • Plně zákazníkovi přizpůsobitelné řešení

.

Výzva

  • Nekonzistentní nebo pomalý profil fermentace

Výsledek

  • Až o 40 % rychlejší fermentace
  • Zlepšená homogenizace během fermentace
  • Optimalizovaný výtěžek alkoholového extraktu
  • Flexibilita – mobilní jednotka, kterou lze přemisťovat mezi tanky

Výzvy

  • Dlouhá doba sedimentace
  • Vysoká ztráta piva
  • Vysoký zákal
  • Nízký výnos
  • Potřeba zvýšit výrobní kapacitu

Výsledek

  • Zvýšená výrobní kapacita díky rychlosti čeření bez potřeby rozšiřování fermentační kapacity
  • Výtěžnost piva až 15 % ve srovnání se scezováním
  • Schopnost čeřit pivo, když je správný profil
  • Prodloužená trvanlivost bez poškození zákalem (obzvláště důležité pro export)
  • Rychlé vyprazdňování separátorů také znamená vyšší rotaci tanků, což poskytuje extra kapacitu bez dalších investic
  • Průměrný 3% nárůst výtěžku mezi fermentační nádobou a tankem na světlé pivo v závislosti na provozních postupech
  • Až 8% zlepšení výnosu u málo až středně flokulujících kmenů kvasnic
.

Studené chmelení

Studené chmelení je proces přidávání chmele po fermentaci, aby se pivu přidalo více aroma. Studené chmelení se tradičně provádí u pivních stylů, jako je pale ale a IPA, ale používá se i při vaření jiných pivních stylů.

hops3 640 x 360

Výzva

  • Pomalý proces a ztráta piva

Řešení

Výsledek

  • Maximální využití chmele
  • Zrychlený proces Studeného chmelení
  • Homogenizace toků piva pro zlepšení následného odstraňování chmele pomocí odstřeďování

Rychlý průvodce výrobou piva

Pivo je považováno za jeden z nejkomplexnějších kvašených nápojů díky své chuti, barvě, rozmanitosti a pocitu v ústech. Kromě toho má pivo širokou škálu ingrediencí, díky čemuž je tak komplexní.

Beer 640x360
.

Dovolte nám, abychom vám pomohli

Získat cenovou nabídku

O jaké použití máte zájem? *
Máte zájem o webináře podle svých potřeb, pozvánky na budoucí akce a novinky o výrobcích a službách?

Tyto informace jsou uchovávány a zpracovávány v souladu s našimi zásadami ochrany osobních údajů.