Problémy s filtrací a úpravou piva

.

Filtrace piva

Křemelina neboli filtrace cross flow jsou běžné filtrační procesy k odstranění téměř všech kvasnic a dalších nežádoucích látek, které mohou zkazit vaše pivo.

Beer filtration 640x360

Výzva

  • Oxidace při filtraci piva

Řešení

Výsledek

  • Odvzdušněná voda zabraňuje nasávání kyslíku během filtrace a pomáhá tak zachovat kvalitu piva
  • Separátory pomáhají snížit frekvenci CIP a spotřebu spotřebního materiálu
.

Míchání plynů, úprava alkoholu, přísady

Oxid uhličitý je pro proces vaření piva přirozený a pro dokonalou texturu a chuť piva je důležité zajistit jeho koncentraci na optimální úrovni.

cerveza industria ALfa Laval

Výzvy

  • Nízká koncentrace CO2 ve fermentoru
  • Potřeba různých koncentrací CO2 ve finálních produktech
  • Pomalé a nepřesné zařízení

Výsledek

  • Přesné inline vstřikování CO2
  • Vyrovnání koncentrace CO2 na vyžádání
  • Individuální nastavení pro receptury lze uložit
  • Vstřikování N2 na vyžádání (pro husté krémové pivo)
  • Úprava obsahu alkoholu/plata pomocí odplyněné vody
.

Míchání v tancích na světlé pivo

Míchání v tancích na světlé pivo (BBT) je nutné pro dávkování várek a homogenizaci nebo když chcete vytvořit produkty jako Shandy nebo Radler.

Soft drink production 640x360

Výzva

  • Opětovné kvašení v láhvi (při dávkování kvasnic a cukru před úpravou láhve)

Výsledek

  • Rychlé míchání pro aktivní homogenizaci nádrže
  • Mobilní jednotka (lze přesouvat mezi tanky)

 

.

Pivovarské zařízení pro odstranění alkoholu

Odhaduje se, že do roku 2020 bude až 20 % veškerého prodaného piva spadat do kategorie „zdravé“, tedy s odstraněným obsahem alkoholu. A to je oblast, kterou se musí všichni pivovarníci zabývat, když spotřebitelům nabízejí nové produkty.

Botellas de cerveza

Výzva

  • Potřeba se zabývat trhem nápojů s nízkým obsahem alkoholu

Výsledek

  • Snížení škodlivého tepelného dopadu
  • Minimální ztráta chuti
  • Výroba vody s reverzní osmózou (RO).
  • Jednoduchý proces plug-in

 

  

Výsledek

  • Efektivně a šetrně v jednom kroku k výrobě plně ochucených piv
  • Jednoduché přidání možnosti nealkoholického vaření bez nutnosti velkých kapitálových investic
.

Pasterizace řemeslného piva

Pasterizace (tj. vysoká teplota) je klasický způsob ničení mikroorganismů v posledním kroku před balením piva.

Beer and cider production 640x360

Výzvy

  • Mikrobiologická nestabilita
  • Okysličení během přenosu/procesu

Výsledek

  • Všechny mikroorganismy zničeny
  • Reguluje a pasterizuje proměnlivé toky
  • Nedochází k rozkladu CO2 během fáze vysoké teploty
  • Hygienické a kompaktní
  • Jednotlivé recepty lze uložit
.

Sterilní filtrace

Mnoho pivovarů dnes volí jako alternativu pasterizace sterilní filtraci, protože ta umožňuje odstranit nežádoucí mikroorganismy ještě před plněním piva do lahví nebo sudů.

Boston Beer case 640x360

Výzvy

  • Mikroorganismy mohou ovlivnit kvalitu a chuť piva
  • Tepelná úprava může způsobit degradaci

Výsledek

  • 100% retence bakterií bez tepelné degradace
  • Žádný vliv na chuť vašeho produktu
  • Nízký příjem kyslíku při spuštění a téměř nulové ztráty produktu

Rychlý průvodce výrobou piva

Pivo je považováno za jeden z nejkomplexnějších kvašených nápojů díky své chuti, barvě, rozmanitosti a pocitu v ústech. Kromě toho má pivo širokou škálu ingrediencí, díky čemuž je tak komplexní.

Beer 640x360
.

Dovolte nám, abychom vám pomohli

Získat cenovou nabídku

O jaké použití máte zájem? *
Máte zájem o webináře podle svých potřeb, pozvánky na budoucí akce a novinky o výrobcích a službách?

Tyto informace jsou uchovávány a zpracovávány v souladu s našimi zásadami ochrany osobních údajů.