Filtrace a úprava - výzvy a řešení

Filtrace, úprava a předbalení

Dvě hlavní technologie pro konečnou filtraci piva jsou křemelina a filtrace přes membránu s cross flow. Znečištění, zanášení a nakládání s odpady jsou některé z problémů, kterým pivovarníci čelí.

Roste výroba diferencovaných produktů, od nealkoholických a silných piv až po deriváty s příchutí. Naše portfolio modulů míchání, sycení a dealkoholizace poskytuje efektivní způsoby, jak spolehlivě a flexibilně vyrábět nové a jedinečné produkty pro vaše současné i budoucí zákazníky.

Pasterizace nebo sterilní filtrace eliminují před balením veškeré mikroorganismy, aby se zvýšila trvanlivost, chuť produktu a bezpečnost. Nabízíme řešení, jak toho dosáhnout efektivněji a udržitelnějším způsobem

.

Filtrace piva

Výzva

  • Zanesení křemelinového filtru při filtraci
  • Vysoká spotřeba křemeliny
  • Krátké filtrační cykly na filtrech s křížovým tokem

Výsledek

  • Stabilní a nízký obsah pevných látek na výstupu separátoru
  • Odstranění pevných látek odstředěním redukuje celkovou spotřebu křemeliny a snižuje zatížení během filtrace
  • Minimalizuje mikronizaci částic v pivu, čímž snižuje zanášení filtru a umožňuje delší filtrační cykly

Výzva

  • Krátká trvanlivost produktu
  • Reinfekce

Výsledek

  • Kompletní odstranění mikroorganismů

Výzva

  • Oxidace během filtrace

Výsledek

  • Odvzdušněná voda v přenosových potrubích mezi várkami zabraňuje oxidaci

Výzva

  • Vysoké náklady na odpadové hospodářství

Výsledek

  • Snazší nakládání s odpadem křemeliny, ze které byla odstraněna kapalina, díky čemuž je sušší a lehčí
.

Míchání, dávkování a sycení oxidem uhličitým

Výzva

  • Vyrobit pivo podle specifikace

Výsledek

  • Zaručená přesnost při míchání, dávkování a sycení oxidem uhličitým
.

Odstranění alkoholu

Výzva

  • Potřeba vyrábět nízkoalkoholické pivo

Řešení

Výsledek

  • Žádný tepelný vliv na produkt
  • Výroba nízkoalkoholického piva (<0,5 % v/v)

Výzva

  • Potřeba vyrábět nealkoholické pivo

Řešení

Výsledek

  • Výroba nealkoholického piva (<0,05 % v/v)
  • Konzistence výstupu
  • Odstraněný alkohol lze znovu použít jako přísadu v jiných aplikacích

Úprava

. .

Výzva

  • Zachování požadované doby použitelnosti a rizika opětovné infekce
  • Vysoká spotřeba energie

Výsledek

  • Mikroorganismy odstraněné z piva
  • Zvýšená trvanlivost produktu
  • S modulem Flexitherm je ve srovnání s tradičním tunelovým pasterizátorem možné dosáhnout až 95% rekuperace energie, snížení provozních nákladů (až o 80%)
  • Modul sterilní filtrace piva umožňuje použití studeného procesu, který vyžaduje minimální množství energie
.

Získat cenovou nabídku

O jaké použití máte zájem? *
Máte zájem o webináře podle svých potřeb, pozvánky na budoucí akce a novinky o výrobcích a službách?

Tyto informace jsou uchovávány a zpracovávány v souladu s našimi zásadami ochrany osobních údajů.