Filtrace a úprava - výzvy a řešení
Filtrace, úprava a předbalení
Dvě hlavní technologie pro konečnou filtraci piva jsou křemelina a filtrace přes membránu s cross flow. Znečištění, zanášení a nakládání s odpady jsou některé z problémů, kterým pivovarníci čelí.
Roste výroba diferencovaných produktů, od nealkoholických a silných piv až po deriváty s příchutí. Naše portfolio modulů míchání, sycení a dealkoholizace poskytuje efektivní způsoby, jak spolehlivě a flexibilně vyrábět nové a jedinečné produkty pro vaše současné i budoucí zákazníky.
Pasterizace nebo sterilní filtrace eliminují před balením veškeré mikroorganismy, aby se zvýšila trvanlivost, chuť produktu a bezpečnost. Nabízíme řešení, jak toho dosáhnout efektivněji a udržitelnějším způsobem
Filtrace piva
Výzva
- Zanesení křemelinového filtru při filtraci
- Vysoká spotřeba křemeliny
- Krátké filtrační cykly na filtrech s křížovým tokem
Výsledek
- Stabilní a nízký obsah pevných látek na výstupu separátoru
- Odstranění pevných látek odstředěním redukuje celkovou spotřebu křemeliny a snižuje zatížení během filtrace
- Minimalizuje mikronizaci částic v pivu, čímž snižuje zanášení filtru a umožňuje delší filtrační cykly
Výzva
- Krátká trvanlivost produktu
- Reinfekce
Výsledek
- Kompletní odstranění mikroorganismů
Výzva
- Oxidace během filtrace
Výsledek
- Odvzdušněná voda v přenosových potrubích mezi várkami zabraňuje oxidaci
Výzva
- Vysoké náklady na odpadové hospodářství
Řešení
Výsledek
- Snazší nakládání s odpadem křemeliny, ze které byla odstraněna kapalina, díky čemuž je sušší a lehčí
Míchání, dávkování a sycení oxidem uhličitým
Výzva
- Vyrobit pivo podle specifikace
Výsledek
- Zaručená přesnost při míchání, dávkování a sycení oxidem uhličitým
Odstranění alkoholu
Výzva
- Potřeba vyrábět nízkoalkoholické pivo
Řešení
- Dealkoholizér Alfa Laval Lowal (založený na RO/NF filtraci s cross flow)
Výsledek
- Žádný tepelný vliv na produkt
- Výroba nízkoalkoholického piva (<0,5 % v/v)
Výzva
- Potřeba vyrábět nealkoholické pivo
Řešení
- Dealkoholizační modul Alfa Laval (založený na stripování párou v částečném vakuu)
Výsledek
- Výroba nealkoholického piva (<0,05 % v/v)
- Konzistence výstupu
- Odstraněný alkohol lze znovu použít jako přísadu v jiných aplikacích
Úprava
Výzva
- Zachování požadované doby použitelnosti a rizika opětovné infekce
- Vysoká spotřeba energie
Výsledek
- Mikroorganismy odstraněné z piva
- Zvýšená trvanlivost produktu
- S modulem Flexitherm je ve srovnání s tradičním tunelovým pasterizátorem možné dosáhnout až 95% rekuperace energie, snížení provozních nákladů (až o 80%)
- Modul sterilní filtrace piva umožňuje použití studeného procesu, který vyžaduje minimální množství energie